CIRCLE II CIRCLE: “Consequence of Power”

Όλοι γνωρίζουν τον Zak Stevens και τη θητεία του στους Savatage. Πολλοί παρακολούθησαν τα πρώτα του βήματα όταν έφτιαξε τους Circle II Circle. Αρκετοί έδωσαν και άλλη ευκαιρία στα “Watching In Silence” και “Burden of Truth” (πρώτο και τρίτο album αντίστοιχα).

Ελάχιστοι είναι όμως αυτοί που εν έτει 2010 αναμένουν κάποιο μουσικό θαύμα από τον Zak και την παρέα του. Διότι άλλο το να διαθέτεις μια υπέροχη φωνή και άλλο το να έχεις τη συνθετική διαύγεια των αδερφών Oliva να σε συνοδεύει. Το “Consequence of Power” είναι η πέμπτη δουλειά των Circle II Circle, ενός project που οι απανταχού Sava-fans ελπίζουν ακόμα πως πρόκειται για ένα διάλειμμα και ότι το πολυπόθητο reunion με τον Jon (Oliva), τον Chris (Caffery) και Zak (Stevens) θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Ο δίσκος δεν είναι κακός, αλλά ούτε καλός. Αδιάφορο θα τον χαρακτήριζα. Δε βρίσκω κάτι συγκεκριμένο να κατακρίνω, αλλά ούτε κάτι να επευφημήσω. Καταρχάς δεν έχει κανένα σαφή μουσικό προσδιορισμό με αποτέλεσμα να φλερτάρει ταυτόχρονα με το heavy, το power και το prog, χωρίς όμως να κλίνει κάπου συγκεκριμένα, προκαλώντας μια σύγχυση στο ηχητικό αποτέλεσμα. Εντάξει, υπάρχουν οι εξαιρέσεις των “Redemption“, “Blood of an Angel” και “Take Back Yesterday“, που σε βάζουν στη διαδικασία να σκεφτείς πως μπορεί να αδικείται το album στα πρώτα ακούσματα, αλλά τελικά το πρόβλημα είναι γενικό. Χωρίς ταυτότητα και με μέτριες συνθέσεις δεν πας μπροστά, όσο καλή φωνή και εάν έχει ο “μπροστάρης” σου! Κρίμα στο κάτω κάτω και το ταλέντο του Stevens δηλαδή! Η άποψή μου για το “Consequence of Power” είναι ακριβώς αυτή που είχα για τη μπάντα από το “The Middle of Nowhere” και μετά: ποιος ο λόγος ύπαρξης των Circle II Circle


457

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.