OMEGA MONOLITH

Πόση φασαρία μπορούν να δημιουργήσουν δυο μουσικοί; Πόσο “ζεστό” μπορεί να είναι ένα υπόγειο; Λίγα μέτρα κάτω από την καυτή Αθηναϊκή άσφαλτο δημιουργείται τέχνη διαστημική. To Rockway.gr επισκέπτεται τον προσωπικό χώρο των Omega Monolith εν όψει της εμφάνισης των στο An Club παρέα με τους Goatsnake την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Μετά από ιδέα των ίδιων για να σπάσουμε τα στεγανά μιας ξερής, απλής διαφήμισης βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να γίνω κοινωνός της μουσικής τους ψυχής. Αφού κάναμε ένα νοσταλγικό small talk περί κασέτας και βινυλίου με τη συνοδεία εγχώριας μπίρας, το ντουέτο που σπάει κόκαλα ξεκίνησε προ πρόβας ζέσταμα.

Ο Αλέξανδρος, also known as Τεράστιος κάθισε στα τύμπανα, έκανε τα τελετουργικά του μπασκετικά τραβήγματα, άρχισε τους ρυθμούς, τα blast beats και τα τούπα τούπα και κατόπιν φόρεσε τα ακουστικά του μετρονόμου πάνω από τα γκρίζα έμπειρα μαλιά του.

Ο Τάκης περιτριγυρισμένος από καμπίνες και κεφαλές κιθάρας, που δικαιολογούν την ύπαρξη πινακίδας “ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΙΩΝ” στον τοίχο μπάινοντας, συνδέει τα χιλιάδες εφέ και μπλιμπλίκια του προετοιμασμένος να βγάλει νόημα μέσα από τις συχνότητες. Από πίσω εγώ παρακολουθώ “έντρομος” τη μάχη με τα καλώδια και η αγαπητή Βασιλική Παναγοπούλου να τραβάει ανηλεώς φωτογραφίες. Όπως οι δυο τους μας δήλωσαν, θα προβάρουν το setlist της συναυλίας της 7ης Ιουνίου σαν να μην είμαστε εμείς εκεί.

Με μεγάλη έκπληξη, ο ήχος, αν και εκκωφαντικός, είναι πολύ καθαρός και όχι βλαβερός, σε εκείνο το κλειστό σαν τάφο υπόγειο (κούμπωσαν μια ξυλοκατασκευή στο χώσιμο της πόρτας οπότε ήταν σαν να έκλεισα η κάσα και να άρχισε η κάθοδος στον Άδη) μου γεννήθηκε η εντύπωση πως για πρώτη φορά αληθινά άκουσα Omega Monolith.

Λίγο η κλειστοφοβία που δημιουργεί ο μικρός χώρος, λίγο το ότι ήταν σαν ένα πριβέ γενέθλιο show κατόπιν εορτής, λίγο τα πράγματα που πέφτανε από τους κραδασμούς του ηχητικού Εγκέλαδου κοιτούσα αποσβολωμένος, δυο τύπους να παίζουν τις κάλτσες τους αυτοσχεδιάζοντας μιλώντας με τα μάτια. Άλλοτε καταθέτοντας post metal, άλλοτε κάτι που θα έλεγες progressive black metal, άλλοτε θυμίζοντας Ministry, με έκαναν και πάλι να δηλώσω από βάθος καρδίας: OI OMEGA MONOLITH είναι από τα λίγα ντουέτα ορχηστρικού χαρακτήρα που πλέκουν μελωδίες με νόημα!

Ιστορίες σχηματίστηκαν παντού στα αυλάκια του μυαλού μου και φαντάστηκα να τους βλέπω να παίζουν σε διαφορετικά σημεία του κόσμου και διαφορετικούς τρόπους και κάνοντας το αγχωμένο από την καθημερινότητα είναι μου πιο χαλαρωμένο. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Καθίσαμε και πάλι γύρω από ένα τραπέζι και τελειώσαμε συνεντευξιακά…
Ακούστε τι έιπαν οι Omega Monolith μέσω της σελίδας του Rockway στο Soundcloud.

LINK

Φωτογραφίες: Βασιλική Παναγοπούλου

254

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.