FIRST ASSAULT: MIST OF NIHIL, FORCED IN, CHAOS UNDIVIDED (22/05/2015) Blackbird Underground Music Stage

Aκόμα ένα ενδιαφέρον live μας περίμενε στο Blackbird αυτή τη φορά, με τρεις ελπιδοφόρες μπάντες του εγχώριου underground death ήχου έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ο κόσμος μαζεύτηκε (καλό θα ήταν να ήμασταν λίγοι παραπάνω) στο όμορφο και απρόσμενα ευρύχωρο υπόγειο του μαγαζιού και περιμέναμε να δούμε τι μας επιφύλασσε εκείνο το βράδυ.

Το live άνοιξαν κατά τις 21:15 οι Chaos Undivided. Πρώτη μου επαφή με τη συγκεκριμένη μπάντα και μπορώ να πω θετικότατη. Groove death metal με μπόλικες Entombed παραπομπές (το Σουηδικό περικάρπιο του τραγουδιστή τους, πρόδιδε εξάλλου επιρροές) και δεμένοι μεταξύ τους κατάφεραν να κερδίσουν το χειροκρότημα του κόσμου και να δημιουργήσουν πολύ καλές εντυπώσεις.

Μειονέκτημα ωστόσο αποτέλεσε ο ήχος της κιθάρας (ο δεύτερος κιθαρίστας τους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί) η οποία ακουγόταν με δυσκολία με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές μελωδίες και solo. Διασκευές σε Decapitated, Hypocrisy και Six Feet Under μαζί με κομμάτια από το επερχόμενο EP τους αποτέλεσαν το σετ τους. Ένα πολύ καλό ξεκίνημα και αναμένω οπωσδήποτε την επόμενη εμφάνιση τους.

Chaos Undivided setlist: Ascenting, Warmaster, Blood for the Blood God, Spheres of Madness (Decapitated cover), March for War, Reign of Terror, Roswell 47 (Hypocrisy cover), Raise the Dead, No Hope, Revenge of the Zombie (Six Feet Under cover)

Συνέχεια με τους Forced In από τους οποίους είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα. Και απ’ οτι φάνηκε αυτή η αποχή απο τις live εμφανίσεις τους έκανε πολύ καλό. Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της μπάντας με το blackened death metal τους να ανεβάζει για τα καλά τις ταχύτητες. Ένας καθηλωτικός drummer, ένας εξαιρετικός μπασίστας μορφή, δυνατές κιθαριστικές μελωδίες και ένας frontman του οποίου τα φωνητικά φαίνεται να κατασταλάζουν πλέον στην πιο black μεριά του σχήματος.

Ακούσαμε κομμάτια από το πρόσφατο τους EP “Let the Wardance Begin” όπως και την κλασσική πια διασκευή στο “Freezing Moon” καθώς και μια από The Black Dahlia Murder. Ωστόσο πιστεύω πως η προσθήκη ακόμα μιας κιθάρας θα βοηθούσε την μπάντα και θα ελάφρυνε το έργο του κιθαρίστα τους.

Forced In setlist: Maniacs, Thou Shall Kill, Gore Illusions, Joining the Orgy of the Deceased, Freezing Moon (Mayhem cover), Lunatic Disorder, Statutory Ape (The Black Dahlia Murder cover), Wardance

Και κλείσιμο με πιο μελωδικές και ταξιδιάρικες μουσικές από τους Mist of Nihil οι οποίοι ύστερα από αλλαγές στη σύνθεση τους (τύμπανα και μπάσο) πραγματοποίησαν χωρίς αμφιβολία την καλύτερη εμφάνιση τους μέχρι σήμερα. Εξαιρετική παρουσία του frontman τους ενώ ο ντράμερ τους ανεβάζει κατά πολύ την σκηνική τους παρουσία. Ακούσαμε έξι κομμάτια όλα από το επερχόμενο full – length ντεμπούτο τους (ίσως να ήθελα και κάτι από το EP τους “ Buried Laments”) με μοναδικό γνώριμο το “ Wind of a Thousand Winters” (από το lyric video που έχουν δημοσιεύσει).

Άψογα δομημένες συνθέσεις, με καταπληκτικές μελωδίες που έκαναν την ανυπομονησία μας για την κυκλοφορία του δίσκου να χτυπήσει κόκκινο. Μια μπάντα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον και το μελωδικό doom/ death metal της θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Mist of Nihil setlist: In the Heart of Malevolence, Forest of Lethe, When Silence Awakens, Wind of a Thousand Winters, Frail Heritage, The Lake

Ακόμη ένα όμορφο live κατά τις 23:30 έφτασε στο τέλος του γεμάτο πολύ καλή μουσική, μπιρίτσες και καινούριες γνωριμίες με τρείς ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες μπάντες του underground death στερεώματος. Ευχόμαστε οτι καλύτερο για την συνέχεια και φυσικά άμεση επανεμφάνιση. Cheers!

Photos: Έφη Γιάννου

305