SKELETONWITCH, KARMA VIOLENS, BIO- CANCER (09/05/2015) Ground Zero

Πρώτη επίσκεψη των αγαπημένων Αμερικανών death/ thrash metallers Skeletonwitch στη χώρα μας με αυτήν της Αθήνας (μια μέρα πριν ξεσήκωσαν την Θεσσαλονίκη) να είναι και η τελευταία της περιοδείας τους. Μαζί τους, δυο από τις κορυφαίες εγχώριες μπάντες του ακραίου ήχου, οι melodic deathsters Karma Violens και οι thrashers Bio- Cancer. Τέτοια live λοιπόν… δε χάνονται.

Έλα όμως που χάνονται. Φτάνοντας (επιτέλους!) στο Ground Zero, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο χώρο, μπορώ να πω πως αιφνιδιάστικα από το απογοητευτικά άδειο μαγαζί (κάτι που δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στη συνέχεια). Περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο τόσο λόγω του lineup όσο και του αξιοπρεπέστατου εισητηρίου (12 και 15 ευρώ) όμως δεν είχα υπολογίσει τον παράγοντα Blind Guardian οι οποίοι την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν μια sold out εμφάνιση στο Gagarin.

Πίσω όμως στα δικά μας με τους Bio- Cancer κατά τις 21:45 να παίρνουν την θέση τους στην σκηνή. Τα παιδιά πραγματοποίησαν ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση (όσες φορές τους έχω δει ποτέ δεν απογοήτευσαν εξάλλου) γεμάτη δυναμισμό με τον ήχο όμως να κάνει νερά αρχικά με τα πολύ δυνατά τύμπανα που πολλές φορές κάλυπταν τους υπόλοιπους και έπειτα με την ρυθμική κιθάρα την οποία με το ζόρι ακούγαμε.

Ωστόσο η μπάντα δεν πτοήθηκε ούτε από αυτό ούτε από την απουσία κόσμου και μας ταρακούνησε με κομμάτια και από τους δύο μέχρι στιγμής δίσκους τους, “Ear Piercing Thrash” και τον φετινό οδοστρωτήρα “Tormenting the Innocent”, με ευχάριστη έκπληξη το κομμάτι “ Anthem of Violence” που είχαμε να απολαύσουμε αρκετό καιρό live. Σταθερή αξία.

Bio- Cancer setlist: F(r)iends Or Fiends?, Tormenting the Innocent, Ear Piercing Thrash, Boxed Out, Anthem of Violence, Bulletproof, Spread the Cancer

Επόμενοι οι Karma Violens τους οποίους θα έβλεπα για δεύτερη μόλις φορά μετά το support τους στους Amon Amarth. Kαι πραγματικά θα ήθελα να τους δω και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη και… και… και.  Γεμάτοι ενέργεια και με τον ήχο κάπως να στρώνει απέδωσαν τα κομμάτια και από τους δύο δίσκους τους “Dormancy” και το φετινό εξαιρετικό “Skin of Existence”, άψογα.

Αν και η συμμετοχή που ζητούσαν από το κοινό ήταν ελάχιστη ως μηδαμινή, πράγμα καθόλου περίεργο αν αναλογιστείς πόσοι ήμασταν, μας παρέσυραν με τον μελωδικό groove death metal τους, με κομματάρες όπως τα “Floating In Sadness”, “Bloodbath”, “Christian Lovers (Made Me Do It)”, “Full Dose of Hate” και φυσικά με την διασκευή στο “Raining Blood”. Αν δεν τους έχεις δει ακόμα, την επόμενη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Karma Violens setlist: Si Vis Vitam Para Mortem, Incubation Day, Floating In Sadness, Le Temps Du Suicide, Bloodbath, Christian Lovers (Made Me Do It), Full Dose of Hate, Raining Blood ( Slayer cover), Soulless Child

Ώρα πλέον για τους Αμερικάνους Skeletonwitch των οποίων οι εμφανίσεις είναι ο πλήρης αντικατοπτρισμός της μουσικής τους. Τρέλα, ταχύτητα, tattoo και φούλ ενέργεια. Ένα ξέφρενο thrash πάρτι γεμάτο καυστικά riffs, πωρωτικές μελωδίες, speedάτα κομμάτια, με έναν εξαιρετικό ντράμερ και έναν λυσσασμένο frontman σκέτη απόλαυση, σε ρόλο διοργανωτών.

Με το ένα κομμάτι να μας χαστουκίζει μετά το άλλο και παρά ορισμένα ηχητικά προβλήματα όσον αφορά τα φωνητικά τα οποία χάνονταν που και που, η πεντάδα από το Ohio παρουσιάστηκε άψογη, γεμάτη όρεξη και άκρως επικοινωνιακή αφήνωντας τους πάντες ικανοποιημένους και με πονεμένους σβέρκους. Μια μπάντα που χαίρεσαι να βλέπεις και φυσικά να ακούς live και που σου δίνει την εντύπωση πως θα είναι ακριβώς η ίδια είτε παίζει σε ένα μικρό μαγαζί με ελάχιστο κόσμο είτε σε κάποιο μεγάλο fest με χιλιάδες άτομα από κάτω. Μάγκες.

Skeletonwitch setlist: I Am Of Death, From A Cloudless Sky, Burned From Bone, Upon Wings of Black, Choke Upon Betrayal, Stand – Fight – Die, Beneath Dead Leaves, Serpents Unleashed, This Horrifying Force, Crushed Beyond Dust, Unending Everliving, Cleaver of Souls, Infernal Resurrection, Repulsive Salvation, Beyond the Permafrost, Of Ash and Torment, Within My Blood

Κατά τη μία παρά οι Skeletonwitch μας καληνύχτισαν και έκλεισαν ιδανικά ένα ξεχωριστό live που δυστυχώς δεν τιμήθηκε όπως του άρμοζε. Όσοι βρεθήκαμε εκείνο το βράδυ στο Ground Zero είδαμε τρείς πολύ καλές μπάντες, σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώσαμε και ελπίζω την επόμενη φορά οι συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές. Και ακόμα δύο πράγματα πρίν κλείσω. Πρώτον, άπειρα respect στους Amken οι οποίοι παρόλο που έπαιξαν με τους Skeletonwitch μια μέρα πριν στην Θεσσαλονίκη, στήριξαν και την επόμενη το event με την παρουσία τους, με τον καθένα να χτυπιέται σαν να μην υπάρχει αύριο δείχνοντας πόσο πολύ γουστάρουν. Και δεύτερον, μαγαζιά που έχουν κολώνα μπροστά από το stage και μες την μέση, αντενδείκνυται για τέτοια live.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

436