GOATLORD: “Reflections of the Solstice”/ “The Last Sodomy of Mary”

Το βασικό ερώτημα πίσω από τις επανακυκλοφορίες των Αμερικάνων  Goatlord είναι ένα απλό “γιατί;”.

Ποιος ο λόγος; Ναι είναι παλιοί και καλτ, ενδεχομένως από τις πρώτες μπάντες που πειραματίστηκαν με το συνδυασμό black, death και doom στα τέλη των 80s αλλά μέχρι εκεί,  αυτό δεν σημαίνει ότι το έκαναν και τόσο γαμάτα που να αξίζει επανακυκλοφορία.

Κακά τα ψέματα, οι Goatlord  ακόμα και στα LP τους δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ποτέ την προχειρότητα ενός demo ή πρώτου EP της εποχής, ούτε σε επίπεδο παραγωγής, ούτε σε συνθετικό. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για την επανακυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους , “Reflections of the Solstice”, και της συλλογής με τα πρώτα demo και τις τελευταίες ηχογραφήσεις πριν την διάλυση τους, “The Last Sodomy of Mary”, είναι κάποιου είδους συναισθηματικό δέσιμο με την μπάντα εκ μέρους κάποιου από την Nuclear War Now.

Πραγματικά, δεν βλέπω κάποιο άλλο λόγο να επανακυκλοφορήσουν αυτοί οι δίσκοι, όσο καλτ και να είναι, ενώ κλασσικές δισκάρες της εποχής στα ίδια είδη μένουν στα αζήτητα και κτυπάνε 100άρια σε μέτρια κατάσταση στο eBay.

Όλοι θυμόμαστε τοπικές μπάντες που περνούσαμε καλά στα  live πιτσιρικάδες και τις στηρίζαμε επειδή γουστάραμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν και πολύ σπουδαίες και το ξέραμε. Οι Goatlord ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, και με το συμπάθιο κιόλας, όσο καλά και να πέρναγα στα live των Godblood πχ πιτσιρικάς, δεν θα έβγαζα και επανακυκλοφορίες κιόλας. Μόνο για συλλέκτες που δεν θα τα άκουγαν ούτως η άλλως.

438

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.