HOLLOW HAZE: “Memories of an Ancient Time”

Οι Hollow Haze είναι ένα από αυτά τα σχήματα που αδυνατούν να παρουσιάσουν κάποιο σταθερό line up και αυτό έχει αντίκτυπο στη μουσική τους.

Τέσσερις frontmen έχουν αποχωρίσει από την ίδρυση της μπάντας και όταν μετράς μονάχα δύο album (από τα έξι) με τον ίδιο τραγουδιστή, τότε κάτι τρέχει.

Μοναδικό μέλος από τις απαρχές του group αποτελεί ο mastermind των Hollow Haze, Nick Savio, άρα κάτι λάθος κάνει και αυτός στις επιλογές του ή στον τρόπο που χειρίζεται το σχήμα του.

Το “Memories of an Ancient Time” κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου και είναι το έκτο πόνημα των Hollow Haze και παρότι ο ρόλος πίσω από το μικρόφωνο μοιράζεται σε τρεις διαφορετικούς τραγουδιστές (Mats Leven, Rick Altzi και Amanda Somerville), το αποτέλεσμα δικαιώνει την όποια επιμονή του Savio και τους συγκροτήματός του.

Η νέα δουλειά των Hollow Haze είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει, συνθετικά μιλώντας, αποφεύγοντας το ατόπημα του προκατόχου του, που υπερπροσπαθούσε άδικα να πείσει τον ακροατή, ελέω Fabio Lione. 

Το ύφος παραμένει στα πλαίσια του μελωδικού power, με τον ήχο που έφτιαξε για τη μπάντα ο παραγωγός Mika Jussila (Nightwish, Children of Bodom etc) να ταιριάζει περισσότερο με εκείνον του Sascha Paeth που συναντήσαμε στο “Countdown to Revenge” του 2013.

Οι φίλοι τους είδους θα λατρέψουν το “Memories of an Ancient Time” και θα αναρωτηθούν γιατί οι Hollow Haze άργησαν τόσο πολύ να βγάλουν ένα τέτοιο album.

Όπως και να’ χει βέβαια, το πρόβλημα παραμένει… Έχοντας πλέον κυκλοφορήσει και επίσημα τον καλύτερο δίσκο σου, πως σκοπεύεις να συνεχίσεις; Διότι όσο το line up δε σταθεροποιείται, δύσκολα το group θα καταφέρει να γευτεί τους καρπούς των κόπων του. Ίδωμεν. Προς το παρόν, το “Memories of an Ancient Time” είναι μια εξαιρετική περίπτωση μελωδικού power και ας μείνουμε σε αυτό, που είναι και στο κάτω κάτω η ουσία.

410

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.