STEVE N’ SEAGULLS: “Farm Machine”

Ξεκίνησαν για πλάκα και να που θα μας πάρουν τα μυαλά.

Οι Φιλανδοί Steve ‘n’ Seagulls ντύνονται σα βλαχοαμερικάνοι και διασκευάζουν γνωστά rock κομμάτια σε bluegrass ρυθμούς, με τρόπο που πολλοί θα ζήλευαν.

Από τα χεράκια τους περνούν τα εξής έπη: “Black Dog” (Led Zeppelin), “Thunderstruck” (AC DC), “The Trooper” (Iron Maiden), “Ich Will” (Rammstein), “Paradise City” (Guns n’ Roses), “Nothing Else Matters” (Metallica), Over the Hills and Far Away (Gary Moore), “Seek and Destroy” (Metallica), “Holy Diver” (Dio), “Run to the Hills” (Iron Maiden), “You Shook Me all Night Long” (AC DC) και “Cemetery Gates” (Pantera)!

Αρκετά safe επιλογές, οι οποίες όμως έχουν αποδοθεί όπως πρέπει, βγάζοντας όσο χαβαλέ χρειάζεται. Σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις οι διασκευές βρίσκονται στα όρια της γραφικότητας, αλλά οι Steve ‘n’ Seagulls έχουν πολύ συγκεκριμένες προθέσεις, οπότε άπαξ και ανήκεις στη μερίδα των ροκάδων που δεν αρέσκονται σε τέτοιου είδους πειραματισμούς, μη μπεις στον κόπο να ασχοληθείς με αυτούς του τρελούς!

Πρωτότυπη η προσέγγιση της μπάντας γενικά, με τα “Thunderstruck”, “Paradise City”, “Nothing Else Matters”,  “Seek and Destroy” και “Cemetery Gates”  να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σαν διασκευές. Ό,τι πρέπει για καλοκαιράκι!

618

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.