SOLAR FAKE: Ζωντανά στη Death Disco

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015
SOLAR FAKE (electro, gothic – DE)
opening act: Stars Crusaders (synthpop – IT)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30
Εισιτήρια προπωλούνται προς 12€ (σύντομα θα ανακοινωθούν η ημερομηνία έναρξης και τα σημεία προπώλησης)
Εισιτήρια στη πόρτα: 15€

Αυτή είναι μια συναυλία που πολύ κόσμος περιμένει με ανυπομονησία. Σάββατο 2 Μάιου, οι Solar Fake επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα για μια και μόνο συναυλία στον πιο κατάλληλο χώρο της πόλης, το Death Disco!

Οι Solar Fake είναι το δημιούργημα του Sven Friedrich, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της gothic / industrial σκηνής των τελευταίων 20 χρόνων. Ξεκίνησε τη καριέρα του το 1993 σαν ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής των εξαιρετικών goth rockers Dreadful Shadows. To 2002, και αφού οι Dreadful Shadows είχαν μπει σε δισκογραφική απραξία, έφτιαξε τους Zeraphine με τους οποίους ακολούθησε σε γενικές γραμμές τα ίδια ροκ μουσικά μονοπάτια που ακολουθούσε και με τη προηγούμενη μπάντα του. 

Το 2007 ήταν η χρονιά όπου ο Sven αποφάσισε να ξεκινήσει το electro / gothic σχήμα των Solar Fake. Ένα χρόνο μετά, οι Solar Fake κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Broken Grid” και συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή περιοδεία των VNV Nation. 

To 2011 κυκλοφορούν το “Frontiers” το οποίο έμεινε για οκτώ ολόκληρες εβδομάδες στη κορυφή των γερμανικών εναλλακτικών charts. Ακολουθούν συναυλίες με τους Covenant, Peter Heppner, Project Pitchfork και VNV Nation και οι Solar Fake είχαν γίνει πλέον ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ευρωπαϊκής dark alternative σκηνής!

Στις αρχές του 2014, και αφού η θέση του Frank στα live keyboards καλύφθηκε από τον πρώην κιθαρίστα των Dreadful Shadows, André Feller, κυκλοφορεί το “Reasons to Kill” και ακολούθησαν συναυλίες στη Ρωσία, το Μεξικό, το Ισραήλ, την Ελβετία κτλ.

Το Σάββατο 2 Μαΐου, ο δρόμος του Sven Friedrich και των Solar Fake καταλήγει στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο Sven επισκέπτεται τα μέρη μας 16 ολόκληρα χρόνια μετά την αξέχαστη συναυλία των Dreadful Shadows το 1999. Και όλα δείχνουν ότι και η επικείμενη εμφάνισή του, με τους Solar Fake αυτή τη φορά, θα χαραχτεί στη μνήμη μας για πολλά χρόνια!

Μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της gothic / industrial σκηνής θα βρίσκεται στο Death Disco, φροντίστε να είστε κι εσείς εκεί!

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους Ιταλούς futurepop / sci-fi newbies, Stars Cusaders. Θα μας ταξιδέψουν στο μακρινό 2514, τότε που η Γη δεν θα είναι πια ένας φιλόξενος πλανήτης και μόνο αυτοί θα μπορούν να μας υπερασπιστούν! Το πώς θα τα καταφέρουν το περιγράφουν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησε από την WTII records με τίτλο “New Horizons”!

144