12- Living In Chaos

Όλα πάνε κατά διαόλου, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι το ξέρουμε. Και μιλάω για όλους τους τομείς. Χαμός με τη διαιτησία στο πρωτάθλημα, χαμός με τα αντικαπνιστικά μέτρα, χαμός με τα άδεια πορτοφόλια, χαμός με τους φορτηγατζήδες, χαμός στη δι­σκο­γρα­φία, χαμός παντού!

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

The Offspring:
“Living In Chaos”

Καταρχάς, το ότι οι ελληνικές ομάδες είναι έρμαια του κάθε παράγοντα είναι γνωστό. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να βγαίνει κάθε εβδομάδα ανακοίνωση περί διαιτησίας είναι τραγελαφικό. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, αλλά αντί της γκρίνιας προτιμώ μια λύση, όποια και να είναι αυτή. Ακόμη και ο Μαρινάκης που με τόσο στόμφο κάνει δηλώσεις, απέφυγε να σχολιάσει το ότι ο ΟΣΦΠ απέναντι στον Πανσερραϊκό, ευνοήθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Χαζός είναι; Όπως και να έχει πάντως μέχρι στιγμής θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι, αγωνιστικά, ένα από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων.

Όσο για το τσιγάρο, το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, μάλλον δεν έχει αποτέλεσμα. Πολλά είναι τα μαγαζιά που αγνοούν το νέο νόμο, αλλά ακόμη περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει να εφαρμοστεί, ενώ δεκάδες μη- καπνιστές κατακλύζουν τα blogs καταγγέλλοντας την όλη κατάσταση. Το θέατρο του παραλόγου δηλαδή, για μια ακόμη φορά.

Έχουμε και τις άδειες τσέπες να παραπονιόμαστε, οπότε δένει κάπου εκεί το γλυκό. Και το χειρότερο σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι μια μερίδα “έξυπνων” επιχειρηματιών που πάει να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση. Για παράδειγμα, μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων εικόνας, ήχου και οικιακών συσκευών, έκανε διάφορες προσφορές, προσεγγίζοντας έτσι κάποιους επιπλέον πελάτες. Κανένας όμως δεν ενημέρωσε τους τελευταίους πως η ίδια συσκευή, πριν την έκπτωση, στοίχιζε λιγότερο και με ένα μαγικό τρόπο, εν μια νυκτί δηλαδή, αυξήθηκε η τιμή της και μέσω της προσφοράς φτάνει τελικά στα ίδια περίπου επίπεδα με πριν.

rocka12

Απλά μαθηματικά, που δυ­στυ­χώς εξαπατούν τον κό­σμο. Και δεν είναι η μόνη α­λυ­σί­δα που το κάνει αυτό, ο­πό­τε να δίνετε ιδιαίτερη προ­σο­χή πριν τις αγορές σας. Δεν είναι όλα όσο ονειρικά φα­ντά­ζουν, και σίγουρα δεν είναι φθηνότερα.

Μέσα σε όλα, βέβαια, έχουμε και τους φορτηγατζήδες που, όπως έχουμε ξαναπεί, τα­λαι­πω­ρούν όλους εμάς και κα­νέ­ναν άλλο. Σεβαστοί οι όποιοι α­γώ­νες, αλλά είναι μεγάλο κρί­μα να την πληρώνει ο απλός πολίτης και να περιμένετε να ιδρώσει το αυτί του Γιωργάκη. Ας γίνει κάτι πιο δραστικό τέλος πάντων, διότι σε αυτό το έργο έχουμε ξαναγίνει θεατές και από ότι βλέπω δε θα τελειώσει σύντομα.

Και εδώ που φτάσαμε, πώς να μη δούμε τους Iron Maiden, στα περίπτερα, δίπλα από το νέο cd του Πλούταρχου; Πας για εφημερίδα, αγοράζεις και ένα δίσκο. Μεγάλες στιγμές. Και καλά οι δουλειές απλών ελλήνων ερμηνευτών που γνωρίζουν πρόσκαιρη επιτυχία και ούτως ή άλλως το album τους θα το φάει η μαρμάγκα και θα έχει ξεχαστεί το πολύ σε τρεις μήνες. Των Maiden όμως γιατί; Φοβάμαι πως αυτό θα αποτελέσει αρχή για πολλές τέτοιου είδους κινήσεις και τέλος για αρκετά δισκοπωλεία.

rocka12

Προσωπικά, δεν αλλάζω με τίποτα τη βόλτα στα δισκάδικα και το “ψάξιμο” στα ράφια, με τη “λύση πε­ρι­πτέ­ρου”. Για τα δικά μου γού­στα, κάνει την όλη δια­δι­κα­σία πιο “φθηνή”, και δεν εν­νοώ οικονομικά.

Μιας βέβαια και αναφέρθηκα στους Maiden, έχω λάβει αρκετά mail για το “The Final Frontier”. Η συντριπτική πλειοψηφία μιλάει με άσχημα λόγια, ενώ μονάχα δύο- τρεις βρίσκουν καλά στοιχεία μέσα σε αυτό. Εγώ πάντως το θεωρώ αρκετά μέτριο και γενικά αδιάφορο σαν κυκλοφορία, ενώ το εξώφυλλο, είναι ίσως ότι πιο αστείο έχουν παρουσιάσει οι Maiden σε ολόκληρη την καριέρα τους. Κρίμα από τη μια, αλλά από την άλλη, ίσως ήρθε όντως η ώρα να κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

Χαμός παντού, όπως έγραψα και στην αρχή. Αλλά ο “καλός” χαμός θα γίνει την Παρασκευή, στο Bat City, στο party που κάνει το Rockway. Καλεσμένοι μας θα είναι οι Danger Angel, για ένα περίπου 40λεπτο live set, ενώ πιο αργά ενδέχεται να περάσουν για μια μπύρα (ίσως και για κανένα αυτόγραφο) και κάποιοι άλλοι cool τύποι, από Σουηδία μεριά! Φροντίστε να έρθετε λοιπόν, για να τα πούμε και από κοντά!

Δημοσιεύθηκε στις 27/09/10

rocka12

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

693

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.