BOULEVARD:"BLVD" / "Into The Street"

BOULEVARD – 1988 BLVD
Όσοι είναι αρκετά μυημένοι με τον aor ήχο σίγουρα θα έχουν ακούσει τους Καναδούς BOULEVARD (BLVD).

Έπεσε λοιπόν στα χέρια μας οι επανεκδόσεις των δύο μοναδικών άλμπουμ τους τα οποία επανα- κυκλοφόρησαν από την αξιόλογη Πολωνική εταιρία Metal Mind Productions. H μπάντα ιδρύθηκε το 1984 με ηγετικό πυρήνα τον σαξοφωνίστα(!) Mark Holdey όπου εργαζόταν ως τεχνικός ήχου στα Hotline Studios της Φρανκφρούτης. Χάριν των γνωριμιών που απέκτησε εκεί, κατάφερε και έπεισε την MCA να υπογράψει με τους ΒLVD και το 1988 κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους άλμπουμ. Tα υπόλοιπα μέλη της μπάντας ήταν: στα φωνητικά ο αμερικανός David Forbes, στην κιθάρα ο Randy Gould, στο μπάσο ο Randy Burgess, στα τύμπανα ο Jerry Adolphe και στα πλήκτρα οAndrew Johns

Oι επιρροές των BLVD παραπέμπουν ευθέως σε γκρουπ όπως οι Reo Speedwagon, Honeymoon Suite, Glass Tiger, Mister Mister και Boston. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Pierre “Baz” Bazinet και την μίξη του συγκεκριμένου δίσκου ανέλαβαν οι πασίγνωστοι Bob Rock(Metallica, Aerosmitn,Bon Jovi, κ.α) και Mike Fraser(Poison, AC/DC, Dio κ.α).

Όπως καταλάβατε ο ήχος τους είναι έντονα μελωδικός σε σημείο να θυμίζει εμπνευσμένη eighties pop με τα φωνητικά και τα κήμπορντς να έχουν σαφή πρωταγωνιστικό ρόλο. Σπουδαία τραγούδια περιλαμ- βάνονται στο άλμπουμ όπως τα Dream On, Never Give Up, Ιn The Twilight, Under The Moonlight και το καταπληκτικό Missing Persons. Μιλάμε λοιπόν για ένα καθαρά μελωδικό δίσκο που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους οπαδούς του “σκληρού” aor και θα σας γυρίσει ευχάριστα αρκετά χρόνια πίσω.Παρακάτω θα παρουσιάσουμε και το δεύτερο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μετά από δύο χρόνια και κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο.

Φώτης Μελέτης

boulevard-INTO-THE-FIRE

ΒΟULEVARD:
“Into The Street” (1990)

To δεύτερο άλμπουμ λοιπόν των Καναδών aor/rockers με τίτλο “Into the Street” ακολουθεί τα μελωδικά χνάρια του πρώτου άλμπουμ των BLVD και βρίσκουμε τη μπάντα με αλλαγές στο background όπου νέα μέλη είναι οι Randal Stoll(ντραμς) και Tom Christiansen στο μπάσο προερχόμενος από τους εξαιρετικούς Idle Eyes. Εδώ το γκρουπ πάει τον ήχο του ένα βήμα παραπάνω και κατορθώνει να γράψει ακόμη πιο εντυπωσιακές aor μελωδίες και να συνδυάσει με αριστοτεχνικό τρόπο την mainstream progressive/pop λογική που είχαν οι Yes, Genesis και οι Asia στη δεκαετία του ’80 ενώ υπάρχουν σημεία όπου η υπέροχη φωνή του D.Forbes θυμίζει εκείνη του Jon Anderson(Υes). Oι Boulevard με ετούτο το δίσκο πετυχαίνουν να γοητεύσουν και τον πιο απαιτητικό aor οπαδό διότι έχουν ως μοναδικό προσανατολισμό να συνθέσουν την πιο όμορφη αλλά και παράλληλα την πιο «δύσκολη» μελωδία. Το “Into The Street” διεκδικεί με αξιώσεις να μπει στο πάνθεον των σημαντικότερων melodic rock δίσκων. Eκπληκτικά τραγούδια περιέχονται και σε αυτό του δίσκο όπως τα Τalk to Me, Lead me On, Where Are You Now, Crazy Life και Eye To Eye. Η μπάντα παρά τον καλό δίσκο που κυκλοφόρησε δεν είχε συνέχεια και την επόμενη χρονιά διαλύθηκε. Συνοπτικά οι Boulevard άφησαν πίσω τους δύο σημαντικούς δίσκους που έχουν λατρευτεί δεόντως από τους aor fans.

Φώτης Μελέτης

434