ROCK YOU TO HELL III: Ακόμη τρία ονόματα στο line up

Για τρίτη χρονιά, το Rock You To Hell Festival ανοίγει τις πύλες του για το heaviest underground metal διήμερο το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Νοέμβρη στο Κύτταρο Live Club !!!

Μετά τις Πρώτες ανακοίνωσεις των Oliver / Dawson Saxon,TYSONDOG,PICTURE,CRAZY LIXX, LOUDNESS,R.U.S.T.X, έρχεται 1 ακόμα απο Αγγλία και οι συμπατριώτες μας, CLAIRVOYANT και WISDOM!!!

Ένατη Μπάντα που ανακοινώνεται είναι οι  FIST (NWOBHM)!!

ROCK YOU TO HELL III – FB.EVENT : https://www.facebook.com/events/827161907356068/

FIST – BAND Info:

Οι Fist ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που ταυτίστηκαν με το New Wave of British Heavy Metal κίνημα. Αρχικά με την ονομασία Axe, ο Keith Satchfield (φωνητικά / κιθάρα) , ο Dave Irwin (κιθάρα), ο Dave Durey (μπάσο) και ο Harry “Hiroshima” Hill (ντράμς) ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Απρίλιο του 1978, και μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους single με τίτλο “S.S. Giro” αλλά το νεαρό αυτό συγκρότημα απογοητεύτηκε σύντομα, λόγο του πανκ ροκ κινήματος που είχε αρχίσει να τραβάει την προσοχή του κοινού. Οι Axe διαλύθηκαν, αλλά μετά την αλλαγή του μπασίστα John Wylie, αποφάσισαν να ξαναδοκιμάσουν, κάνοντας μια νέα αρχή, αυτή την φορά με το όνομα Fist.

Μέχρι τότε ένα νέο κίνημα από Αγγλικές μπάντες (το οποίο είχε ονομαστεί New Wave of British Heavy Metal) είχε αρχίσει να ανεβαίνει, και το πρώτο single με όνομα “Name, Rank and Serial Number” έκανε την εμφάνιση του το 1980. 

Ήταν μια από τις πρώτες κυκλοφορίες τις θρυλικής NWOBHM εταιρίας Neat Records. Το single είχε αρκετή επιτυχία στις πωλήσεις με αποτέλεσμα το συγκρότημα να υπογράψει με την δισκογραφική MCA. Ένα ακόμα single με τίτλο “Forever Amber” σύντομα ακολούθησε και τον Νοέμβρη οι Fist κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length album με τίτλο “Turn the Hell On”.

Έπειτα από την αποχώρηση των Fist από την MCA,  η Neat Records ανακοίνωσε την επιστροφή των Fist, με αλλαγή στο line up της μπάντας. Ο Satchfield είχε αντικατασταθεί από τον νέο τραγουδιστή Glenn Coates (ex-Hollow Ground) και από τον κιθαρίστα John Roach (ex-Mythra). Ο μπασίστας Wylie είχε αντικατασταθεί από τον Norman Appleby. Το 1982 κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length album τους με τίτλο “Back With a Vengeance”. Παρόλο την επιτυχία, και τον σεβασμό που είχαν αποκτήσει οι Fist από τους οπαδούς παγκοσμίως, το συγκρότημα δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να συνεχίσει, και το 1985 διαλύθηκαν.

Το 2001 ο αρχικός frontman Keith Satchfield έφτιαξε μια νέα έκδοση των Fist, η οποία περιείχε μέλη από τους Hollow Ground, και guest μουσικούς. Με αυτό το line up κυκλοφόρησε το τρίτο album “Storm” το 2005. όμως λόγο προβλημάτων υγείας η μπάντα έμεινε ανενεργή. Το 2013 ο Harry “Hiroshima” Hill και ο Dave Irwin επανένωσαν τις δυνάμεις τους, ξανά προσλάβανε τον μπασίστα Norman Appleby από την εποχή του “Back with a vengeance”, και πρόσθεσαν στο line up τον πρώην τραγουδιστή / κιθαρίστα των Blitzkrieg και των Tygers of Pan Tang Glenn S Howes

FIST LINE UP:

Bass/vocals – Norman Joseph Appleby
Guitar/vocals – David Irwin
Lead vocals/guitars – Glenn Stewart Howes
Drums – Harry Hill

FIST Discography:

Name, Rank & Serial NumberSingle1980 
Forever AmberSingle1980 
Turn the Hell OnFull-length1980
Collision CourseSingle1981 
Back with a VengeanceFull-length1982 
The WandererSingle1982 
StormFull-length2005

FIST Contact links:
http://www.fistrocks.com/home
https://www.facebook.com/fistnwobhm
https://www.facebook.com/pages/Fist-UK-NWOBHM/139331582817496

CLAIRVOYANT – BAND Info:

Η  POWER  METAL μπάντα  C L A I R V O Y A N T  δημιουργήθηκε το 1989 από τοv Βαγγέλη Κεραμιδά . Η πρώτη σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε το 1991. Τότε ξεκίνησαν και τα πρώτα live, και οι συνθέσεις , μέχρι το 1996 όπου εκείνη την χρόνια κυκλοφόρησε το demo με τίτλο “THE SIGN” όπου περιέχονται τα τραγούδια: “FIGHTER’S SOUL”, “CLAIRVOYANT”, “THE LEGEND JUST BEGUN” το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Το 1997 πραγματοποιείται FESTIVAL με τους Rotting Christ, 

Και η μπάντα εμφανίζεται στην συλλογή “10 ΝΟΤΕΣ” ;όπου συμπεριλαμβάνονταν στο περιοδικό ΠΟΠ & ROCK με το τραγούδι “DEATH AT 300Km”. Το 1998 κυκλοφορεί το “PROMO 1998” με τα επαναηχογραφημένα τραγούδια που υπήρχαν στο “THE SIGN” μαζί με τα νέα τραγούδια: “CRAZY WIND”, “THE PLACE” και μια διασκευή στο κλασσικό “DON’T SAY GOODBYE (TONIGHT)” των θρυλικών VIRGIN STEELE. Τον Γενάρη του 2000 κυκλοφορεί το πρώτο album με τίτλο “FIGHTER’S SOUL” το οποίο πήρε καλές κριτικές από τον Ελληνικό (METAL HAMMER, METAL INVADER-ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FANZINES) και ξένο τύπο (METAL HAMMER- METAL KERRANG -ROCK HARD – ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΝΑ FANZINES) και εξαντλήθηκε σύντομα.

ο “FIGHTER’S SOUL” επανεκδόθηκε το 2003 με διαφορετικό εξώφυλλο από το περιοδικό “TRUE METAL” έτσι ώστε ο δίσκος αυτός να μπει σε ακόμα περισσότερα σπίτια. Το 2003 η μπάντα ανανεώνεται με 2 νέα μέλη και με το τραγούδι “STAND AND RESIST” μπαίνει στην συλλογή “HELLENIC FORCES” του ομώνυμου fanzine.Μετά την κυκλοφορία του album ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις και συμμετοχές με μπάντες όπως τους:  Power Crue,  Marauder , Inner Wish, Black Fate, Crosswind, strikelight, Dream Weaver, Reflection, Raging Storm, Sorrowfull Winds,Wisdom, Lightfold.. αλλά και σαν support με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού, μερικά από αυτά όπως :
J A G    P A N Z E R   το 2003.  
Eίτε σαν συμμετέχοντες (Βαγγέλης Κεραμιδάς 1998) σε clinic του P A U L   G I L B E R T (RACER-X, ex-MR.BIG, SOLO), και  (Γιώργος Κεραμιδας –DRUMS 2001)  M I K E    P O R T N O Y  (D R E A M   T H E A T E R).
Το 2005 στις 22/10 σαν H E A D L I N E R  στο  “SICK ON STAGE” FESTIVAL μαζί   με   VIOLET VORTEX,  BLOODSTAINED κ.α.  
Το 2006 στις 4/03 CO-HEADLINER στους  P R A Y I N G   M A N T I S   μαζί με τους RAINDREAM (ex-WISDOM).
Το 2007 στις 20/06 CO-HEADLINER στους  A R T C H   μαζί με τους SORROWFUL WINDS.
Το 2007 στις 1-11 SUPPORT στους  L E A T H E R W O L  F  μαζί με τους MARAUDER και RAGENHEART
Το 2008 μετά απο ενα ακόμη LIVE τον Φεβρουάριο, ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις του ALBUM “TIME’S CRIME.
Το ALBUM  “TIME’S CRIME” κυκλοφόρησε,σε 2 εκδόσεις, και τα  VIDEO CLIPS των τραγουδιών:”TIMES CRIME “  “ ROCKING HARD” και “ACHILLES  WRATH”  παίζονται στο Ελληνικό, Αγγλικό και Γερμανικό  MTV και σε άλλα μουσικά κανάλια.
Η ποιο σημαντική εμπειρία μας σε Live, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2009 στις 4 Ιουλίου στη Μυτιλήνη σαν support  στους  “S C O R P I O N S”.                                                
Η επόμενη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο ΑΝ clup με 2 ελληνικά συγκροτήματα, τους Convixion  και Strikelight  support στους :  “A N G E L W I T C H”.
Eπόμενη εμφάνιση ήταν σαν HEADLINER στο καλοκαιρινό festival του web radio rockmachine.gr με συμμετοχή των:POWER CRUE-BLACK FATE-CROSSWIND.
Στις 14-11-2011  support band στους G R I M    R E A P E R  !!!
Στις 17-01-2012 support band στους  H E I R   A P P A R E N T  !!!
Το Μάρτιο του 2012 κυκλοφόρησε το   DVD   “The First 20 YEARS”
Τον Νοεμβριο το 2013 ROCK YOU TO HELL  I Supports: MEDIEVAL STEEL, HOLOCAUST, SPARTAN WARRIOR,  WOTAN, κλπ..
To 2013 κατέλαβαν την  2η   θέση στο μεγάλο πανελλαδικό γκάλοπ  του  “METAL FROM GREECE top 50 Greek Rock & Metal Bands”.Μετά από λίγο διάστημα ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις για το νέο 3ο cd  “LAST MARKS OF PROPHECY”με συμμετοχές παγκόσμιου φήμης μουσικών (GORAN  EDMAN , THEODORE ZIRAS, ILIOUR GRIFTEN. κλπ .).  Τον Μάρτιο του 2014 τελείωσαν οι ηχογραφήσεις, και τον Δεκέμβριο τελείωσε η παραγωγή του  Album,  Και τα 2 καινούργια VIDEO CLIPS!

CLAIRVOYANT LINE UP:

Χρήστος Καλαβρής (BASS)
Βαγγέλης Κεραμιδάς (LEAD GUITARS)
Iliour Griften (VOCALS)
Μάριος Γεωργουσόπουλος (GUITARS)
Φοίβος Ανδριόπουλος-(DRUMS)

CLAIRVOYANT Discography:

Demo:”THE SIGN”
PROMO :”CLAIRVOYNT promo”
Albums: 1.FIGHTER’S  SOUL      
2. TIME’S  CRIME    
3. LAST MARKS OF PROPHECY     (New!!)

CLAIRVOYANT Contact links:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
https://www.facebook.com/pages/CLAIRVOYANT-BAND/205531552822794

WISDOM BAND INFO :

Οι WISDOM ιδρύθηκαν το 1989 και το 1993 ήρθε το πρώτο τους demo που περιείχε τα τραγούδια:   Prophecy & Wild side of the angels, ενώ το πρώτο τους album, Raindream το 1995 συνοδέυεται από συναυλίες που φθάνουν μέχρι και την γείτονα Ιταλία.

Το 2001  θάβουν τα <όπλα> για σχεδόν μία δεκαετία, μέχρι το 2011 όπου και επανασυνδέονται, δίνοντας συνέχεια στό όνειρο, πιό δρυμοίς και metal… από ποτέ,, ετοιμάζοντας νέο υλικό, ηχογραφήσεις αλλά και live εμφανίσεις. 

Συνεχίζουν πια ως κουαρτέτο έχοντας αλλάξει την δομή των τραγουδιών τους σε ακόμη πιο metal μονοπάτια !!

WISDOM LINE UP:

Κώστας Πελέκης – Ντραμς
Μάκης Παγουλάτος – Μπάσο
Βασίλης Κοιλάκος – Κιθάρα
Γιώργος Θωμαϊδης – Φωνή 

WISDOM Discography:
1993  DEMO  “WISDOM”
1995  CD     “RAINDREAM”

WISDOM Contact links:
https://www.facebook.com/pages/Wisdom-official-page/115089131949937

SEE YOU IN OUR HELL!!!!!!

165