GOMGOMA: “Civilized Punks” EP

Tα νερά της Χαλκίδας έχουν φορά τρελή και επηρεάζουν κατά καιρούς και τα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Μια από αυτές τις επιρροές, φαίνονται στην υπνωτική αγριάδα των Gomgoma, οι οποίοι προσφέρουν ζοφερό sludge/doom με τύμπανα σαν από μεταλλουργείο και κιθάρες βαριές.

Όταν πριν περίπου δυο χρόνια κυκλοφόρησε το “Medicine Apophthegms” ΕΡ είχαν υποσχεθεί σύντομα  και την κυκλοφορία ενός ακόμα που θα συμπλήρωνε μιαν άτυπη διλογία και να που κρατούν το λόγο τους με το “Civilized Punks” EP, το οποίο αν και είχε ηχογραφηθεί την εποχή του προηγούμενου, ήρθε στην επιφάνεια μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Τρία είναι τα κομμάτια που το απαρτίζουν με τα δύο πρώτα να είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω και το τρίτο να έχει διάρκεια 24 λεπτών. 6 λεπτά αργόσυρτου θανατικού και μετά ηλεκτρονικός θόρυβος ως το τέλος.

Μόλις αρχίζει ο θόρυβος βέβαια, χάνεται και εμένα το ενδιαφέρον μου, αν και είχα ευχαριστηθεί ως εκεί το “σκοτεινό” στυλ των Gomgoma.

Παρόλα αυτά, είναι ένα πολύ καλό δείγμα του είδους, πολύ πιο ωραίο ζωντανά (έχω δει και ξέρω) και στην τελική, το προσφέρουν τζάμπα στο Bandcamp (http://gomgoma.bandcamp.com/).

453

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.