BATTLE OF THE BANDS ATHENS CALLING: Ο πρώτος ημιτελικός την Τετάρτη 22 Απριλίου

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν: BATTLE OF THE BANDS 2014-15/Athens Calling/A’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Τετάρτη 22 Απριλίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Doors open: 20.00 / Gig starts: 20.15
Είσοδος: 6€

Semi-Final 1 line-up:

AGAINST REALITY
DEAD SOUTH DEALERS
MORE THAN ANYTHING
NARCOSIS
WASH OF SOUNDS

* Η σειρά και οι ώρες εμφάνισης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία.
** Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).
*** Στον Τελικό του Διαγωνισμού προκρίνονται οι 3 πρώτες σε ψήφους μπάντες, μέσω διαδικασίας στην οποία συμμετέχει το κοινό και κριτική επιτροπή.
**** Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες, merchandise, φωτογραφήσεις και άλλες προσφορές από τους χορηγούς του BATTLE OF THE BANDS, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί στο επίσημο FB Group της Διοργάνωσης

FB Event: www.facebook.com/events/1411355559173560

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

AGAINST REALITY

Οι Against Reality ανήκουν μουσικά στον χώρο του hard rock και alternative metal. Παίζουν περίπου 2 χρόνια και με το τωρινό σχήμα περίπου 2 μήνες. Πλέον στο σχήμα εντάχθηκε ο Στέφανος Σουλτς, ο οποίος έχει συμμετάσχει με τη χορωδία GraduArti σε πολλές παραστάσεις με καλλιτέχνες όπως Σαββόπουλος, Ζουγανέλη, Πρωτοψάλτη, Θεοδωράκης. Τον τελευταίο χρόνο το γκρουπ έχει δώσει live σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, όπως το Remedy και το Ghost House. Τη σύνθεσή του αποτελούν οι Γιώργος Δράκος (lead guitar/backing vocals), Κώστας Πανουργιάς (bass guitar), Νάντια Ρομάνοβα (rhythm guitar), Στέφανος Σουλτς (lead vocals) και Άλκης Τσακάκος (drums).

http://www.facebook.com/Against.Reality.Group

DEAD SOUTH DEALERS

Οι Dead South Dealers δημιουργήθηκαν πριν από 2 χρόνια από τους Βαγγέλη (κιθάρα) και Νίκο Τσιμπινό (μπάσο) και τον Παύλο Κρούστη (φωνή). Συνεργάστηκαν με διάφορους μουσικούς, διασκευάζοντας κυρίως τραγούδια από όλο το φάσμα του ροκ. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι Γιώργος Τσουφαντάρης (κιθάρα) και Βασίλης Κυπριτίδης (τύμπανα), θέλοντας να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες και να δημιουργήσουν τον δικό τους ήχο.

Το γκρουπ ξεκίνησε τζαμάροντας να ταιριάζει τα αγαπημένα του είδη από stoner, southern rock, blues και metal επιρροές, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές πινελιές πάνω σε κάθε σύνθεσή του. Πέντε μέλη με αγάπη για τη Rock μουσική χρησιμοποιούν τις πολυετείς εμπειρίες τους και τους ποικιλόμορφους χαρακτήρες τους, για να αποδώσουν σε κάθε κομμάτι ένα μέρος του εαυτού τους.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στα κομμάτια για το επερχόμενο πρώτο album τους. Μεμονωμένα ως μουσικοί έχουν συμμετάσχει σε ποικίλα live events, ενώ σαν D.S.D. έχουν εμφανιστεί ως support act στους Federal Charm στον Σταυρό του Νότου.

http://www.facebook.com/deadsouthdealers

MORE THAN ANYTHING

Οι More than Anything είναι ένα power trio από την Αθήνα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Αποτελούνται από τους Λευτέρη Ιωαννίδη (φωνή/κιθάρα), Κώστα Τσίμπο (μπάσο) και Φίλιππο Ιωαννίδη (τύμπανα). Κινούνται στο χώρο του σκληρού ψυχεδελικού ροκ, με επιρροές από 60s, 70s και 90s, παίζοντας psychedelic heavy rock, grunge και stoner. Με δική τους δουλειά από την πρώτη στιγμή, το 2002 ηχογράφησαν το demo τους. Το 2005 ξεκίνησαν συνεργασία με τη Live Records και από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Drink It”, το οποίο και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006, ενώ το 2010 επανακυκλοφόρησε από τη Decibel Storm.

Τον Μάιο του 2012 η μπάντα ηχογράφησε τη νέα της δουλειά με τίτλο “Journey” σε μια αποκλειστικά self release κυκλοφορία από τον Απρίλιο του 2013, ενώ οι live εμφανίσεις της συνεχίζονται.

http://www.morethananything.gr
http://myspace.com/morethananything
http://www.facebook.com/pages/More-Than-Anything/568352986518263

NARCOSIS

Oι Νarcosis είναι μια heavy rock μπάντα από την Αθήνα, που ιδρύθηκε το 1998 από τον Κώστα Παππά (φωνητικά/κιθάρα). Με την πάροδο των χρόνων, ανέπτυξαν τη heavy rock μουσική τους, που χαρακτηρίζεται από έντονα guitar riffs.  Ο ήχος του γκρουπ έχει εξελιχθεί, συνδυάζοντας επιρροές από μια ποικιλία διαφορετικών στυλ, όπως το desert /grunge/alternative rock. H μπάντα έχει ηχογραφήσει συνολικά 8 demos και έχει μια μακρά ιστορία live εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Το τωρινό line-up αποτελούν οι Κώστας Παππάς (φωνητικά/κιθάρα), Μάνος Σπιτιέρης (κιθάρα), Γιάννης Τούσσας (μπάσο) και Παύλος Κουναλάκης (τύμπανα).

http://www.facebook.com/Narcosis.gr
http://www.reverbnation.com/narcosisgr
http://soundcloud.com/narcosis-gr
http://soundcloud.com/soundwaystudios-mngment/narcosis-road-to-infinityhorny-night-rehearsal-recording
http://youtu.be/qj5bLl2edJ4?list=PLmNybFshaf8k87XAVGOOHueRkxl8gTx55

WASH OF SOUNDS 

Οι Wash of Sounds  είναι μια 5μελής rock/hard rock μπάντα που αποτελείται από τη Ναϊρούζ (φωνητικά), τον Δημήτρη (κιθάρα), τον Κώστα (κιθάρα), τον Ηλία (μπάσο) και τον Γιώργο (τύμπανα). Οι διαφορετικές μουσικές τους προσωπικότητες έχουν συμβάλλει μ’ ένα διαφορετικό τόνο χρώματος στον ήχο της μπάντας. Η μίξη αυτών των χρωμάτων έχεις ως αποτέλεσμα τους Wash of Sounds, οι οποίοι τόσο με διασκευές όσο και δικά τους κομμάτια, έρχονται να μας θυμίσουν, σε μια εποχή συμβατικότητας και απάθειας, ότι το rock είναι ζωντανό.

http://www.facebook.com/washofsounds

*********

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.facebook.com/groups/BattleOfTheBands.Athens
http://www.facebook.com/groups/jnegris (Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης)
http://www.i-JUKEBOX.gr
http://www.facebook.com/overthetop.promotion
http://www.anclub.gr

Χορηγοί:
G.O.D. RECORDS | BASELINE STUDIOS
BACKSTAGE STUDIOS | ENTASIS STUDIO
CFN STUDIO | MADE IN HELL STUDIO
JOHNNY VAVOURAS RECORDING PRODUCTIONS
THE DRUMSTORE | ARCO
FULL MOON STORE | CONCERT PHOTOS

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ROCKWAY | GREEK REBELS | MIX GRILL | ROCK ADDICTION
IN2LIFE | ROCKGREECE | RECKONING HOUR | HARD MUSIC
FULL THROTTLE RADIO SHOW | SUMMER RAIN ROCK RADIO
ROCKAROLLA RADIO | SINAVLIA | KOURDISTIRI
BLOOD BROTHERS RADIO | LUST RADIO | BEATER 

219