HEAVEN IN BLACK: “My Twisted Mind” EP

Ένα αρκετά αξιόλογο crossover heavy και death metal μουσικής επιχειρούν οι Αθηναίοι Heaven In Black στο πρωτόλειο EP τους “My Twisted Mind”.

Μια μίξη έξυπνων riff, με περίεργους ρυθμούς και με αρκετή δόση αυθεντικότητας (στ’ αυτιά μου πέρασαν πολλά “αλλοπρόσαλλα φαντάσματα” με Voivod ή αν θέλεις Slough Feg γενικότερο συνθετικό attitude).

Τα τέσσερα κομμάτια του EP μου έφεραν στο νου πολλές στιγμές παλιών Sentenced με μεγάλες δόσεις από την επικότητα των Amon Amarth, με τη φωνή του Νίκου Κεφαλίδη να δίνει τον death χαρακτήρα με τα πολύ καλά growls του (στα καθαρά / επικά φωνητικά, σηκώνει βελτίωση, όχι ότι ακούγεται παράταιρος ή κακός, απλά θέλει δουλίτσα και προπόνηση, τι να κάνουμε, δεν γεννηθήκατε στο Μπουχεσοσάιρ).

Το πενταμελές αυτό σχήμα, αποκλίνει κατά πολύ από τις παραδοσιακές φόρμες, αν και είναι εμφανείς οι επιρροές, ωστόσο οι μελωδίες, τα solo και τα τεχνικά riffs των κιθαριστών έχουν προσωπικότητα, ενώ μου άρεσε και η προοδευτικότητα σε σημεία (π.χ. στο ομότιτλο track που progίζει επικινδύνως ευχάριστα).

Αξιόλογη και ελπιδοφόρα η προσπάθεια, πάθος όπως το ακούω υπάρχει, από εκεί και πέρα βελτιώνοντας κάποιες αδυναμίες στον ήχο για παράδειγμα, που φυσικά δικαιολογείται λόγω δυσκολιών και της “παρθενικής” φύσεως της κυκλοφορίας και επικεντρώνοντας στα δυναμικότερα στοιχεία των συνθέσεών τους, οι Heaven In Black είναι ικανοί να μας εκπλήξουν ευχάριστα στο μέλλον.

417

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.