KONTINUUM: “Kyrr”

Δες εξωφυλλάρα, δικέ μου!

Οι Ισλανδοί Kontinuum με είχαν συνεπάρει, μπαίνοντας έτσι στο TOP 20 μου για το έτος 2012, με το “Earth Blood & Magic” (review) και επιστρέφουν τώρα με το “Kyrr”. Το σκοτάδι έχει καταλαγιάσει, αλλά η μελαγχολία είναι το κεντρικό συναίσθημα του album. Θυμίζει ακόμα, δεύτερη εποχή In The Woods, Tiamat, περισσότερο Katatonia αυτή τη φορά, αλλά και με το εναρκτήριο radio friendly “Breathe”, μου φέρνει και λίγο Moonspell εποχής “The Butterflt Effect”.

Εκμεταλλευόμενοι το momentum της φοβερής κυκλοφορίας των Solstafir, τραγουδούν στη γλώσσα τους τα μισά τραγούδια, πράγμα όμως, που δεν αφαιρεί πόντους από το album.

Σε gothic rock φόρμα πλέον, θα ακουμπήσουν και ανθρώπους που γουστάρουν του Fields of Nephilim, ή τους Elusive (μείον τα ηλεκτρονικά) και κομμάτια σαν τα “I Huldusal”, “Kyrr” και “In Shallow Seas” θα κολλήσουν στο repeat.

Οι Kontinuum ανακατεύουν λίγο την τράπουλα, χωρίς να ξεχνούν το Joker της χώρας τους, περνώντας μέσα στο γοτθικό στοιχείο και έντονο post rock στοιχείο σε μία ακόμη εξαιρετική δουλειά.

Τους έχω πραγματικά αγαπήσει!

500

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.