ΜΑΜΜΟΤΗ ΜΑΜΜΟΤΗ: “Volume IV: Hammered Again”

Έχω αδυναμία στους κυρίους Mammoth Mammoth από την Αυστραλία. Παίζουν μια πιο Peter Pan Speedrock έκδοση των Fu Manchu, δένοντας το punk με το heavy rock με τρόπο, αν μη τι άλλο, διασκεδαστικό.

Το προηγούμενο τους “Volume III: Hell’s Likely” (review) ανέβηκε ψηλά στη λίστα με τα 20 καλύτερα μου το 2012 και ακούγοντας το κλώτσησα το με δύναμη το καπάκι του ψυχικού φέρετρου στο οποίο ήμουν κλεισμένος.

Και στο τέταρτο τους κόλπο, οι Mammoth Mammoth δεν αλλάζουν φάση. Γρήγορο σκληρό και όμορφο rock ‘n’ roll που δεν μαγεύει κόμπρες, αλλά είναι για σφηνάκια και υποβρύχια ώσπου να πεις “Hammered Again”.

Ξεκινάει με το κλισέ τίτλοφορημένο “Life’s a bitch” (“and then you die…”) και γλέντι μετά ως το τέλος.

Η παραγωγή λίγο πιο σάπια και βρώμικη από πριν, που ίσως σε σημεία να με χαλάει γιατί κρεμάει τα φωνητικά, αλλά σαν σύνολο σφιχταγκαλιάζει την έννοια του live πάρτυ. Όμορφα riffs σαν εκείνο που ξεκινάει το “Fuel Injected”, πιασάρικη στίχοι σαν του “Sick (of being sick)” και το μαστούρικο τελείωμα με το “High as a Kite” δίνουν ένα ακόμη γλεντζέδικο δίσκο, κατώτερο του προηγουμένου, αλλά πολύ άνω του μετρίου.

Δώσε, μάνα μου!

Υ.Γ. Όπως βλέπετε και στο εξώφυλλο και στο video clip, ξέρουν από ωραία κορίτσα!

476

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.