Adjust, Bent by Sorrow (14/03/2015) Χυτήριο

Βράδυ Σαββάτου στον πολυχώρο του Χυτηρίου, ομολογουμένως καλαίσθητο, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ έμελλε να λαβει χώρα η παρουσίαση του πρώτου δίσκου των αθηναίων Adjust, o οποίος κυκλοφόρησε προσφάτως υπό τον τίτλο “War?”.

Παρόλο που η μπάντα μετρά αρκετά χρόνια εν ενεργεία (ήδη από το 2002), είναι η πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά, η οποία έχει γίνει εξ’ολοκλήρου από τους ίδιους με ιδιαίτερα προσεγμένο αποτέλεσμα.

Σχετική καθυστέρηση λόγω θεατρικής παράστασης που προηγείτο και οι Bent by Sorrow ανεβαίνουν στη σκηνή μετά τις έντεκα. Το intro κομμάτι τους βγαίνει με πολύ καλό ήχο, θετικά προμηνύματα αν μη τι άλλο. Αμέσως μετά ο θαρραλέος vocalist εμφανίζεται στο stage με πατερίτσες και γύψο και κάθεται σε καρέκλα στο κέντρο της σκηνής! Οκ, εντυπωσιακό. Δίνουμε τα credits στο παιδί που δε μάσησε και συνολικά στη μπάντα που επέλεξε να παίξει παρά τις συνθήκες. Σε αυτό που έχουν επιλέξει, οι Bent by Sorrow είναι εξαιρετικοί. Μελωδικότητα που σε ταξιδεύει, μέχρι τα δυναμικότατα brutal του Μ. Giogourtsoglou, που αν και καθήμενος, δεν παρέλειψε το headbanging (χαρά στο κουράγιο του!). Η σαραντάλεπτη παραμονή τους στο stage ήταν ικανοποιητική και ευχόμαστε αφενός περαστικά και αφετέρου να τους δούμε ξανά με όλη τους τη δυναμική.

Bent by Sorrow setlist
Bent by Sorrow
Serotonin
Bitter Taste of Life
 Elegy
Drowing Thoughts and Frοzen Waves
 Hope Against Hope
Jonas Lento
Entering the Tomb

Λίγο αργότερα οι Adjust σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και με τον χώρο να είναι σχεδόν γεμάτος, καταλαμβάνουν το stage.Την μπάντα την έχω δει ξανά πριν από κανα-δυο χρόνια και αυτό που θυμόμουν, από άποψη performing, δε θα έλεγα ότι άλλαξε. Ο Δημήτρης είναι σε μεγάλα κέφια, αεικίνητος επί σκηνής. Η μουσική της μπάντας χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη δυναμική και η ακουστική του χώρου βοήθησε στην καλή απόδοσή της. Ορμώμενοι από το ομώνυμο “War?” συνέχισαν με κομμάτια τόσο από το νέο album αλλά και με καινούρια.

Μπορεί να κυκλοφόρησαν μόλις την πρώτη τους δουλειά αλλά φαίνεται πως έχουν στη φαρέτρα τους ήδη την επόμενη. Επιλογές σε διασκευές αγαπημένων κομματιών δεν έλειψαν, Digging the Grave από Faith no More,Stone the Crow των Down,  Tool με το Sober, Awake και Godsmack και προς το τέλος και  Deftones με το My Οwn Summer. Eπίσης δεν παρέλειψαν να καλέσουν στη σκηνή αρκετούς φίλους της μπάντας που τους συνόδευσαν στις εκτελέσεις των τραγουδιών. Η Εβίτα Μπενάτου, όπως και στον δίσκο, τραγούδησε το “Burn Myself”, ο προηγούμενος drummer  του σχήματος, ο οποίος έχει γράψει και τα τύμπανα για το εν λόγω πόνημα συνόδευσε επίσης επί σκηνής για ένα κομμάτι και δεν ήταν οι μόνοι!

Το aftermath της βραδιάς ήταν επιτυχές. Ενέργεια, ένταση και καλή διάθεση από το σύνολο των συμμετεχόντων, ωραίος χώρος, με υποδομές τόσο σε ήχο όσο και σε φώτα που έδωσαν το bonus στη συνολική αποτίμηση. Οι φίλοι των σχημάτων, οι οποίοι επέλεξαν να περάσουν το Σάββατό τους εκεί δεν έφυγαν παραπονούμενοι. Γκρίνια γνώριμη για την ώρα έναρξης, αλλά ένεκα των τεχνών και του θεάτρου δε θα πω περισσότερα!

Αdjust setlist
War?
Same Old Story
Something Inside
Eye for an Eye
Digging the Grave (Faith no More cover) 
04
Who’s to Blame
Burn Myself
Awake (Godsmack cover)
Stay true
We Love, We Live, We Hate, We Die
Stone the Crow (Down cover)
Fly Away
Until the Day I’ll Die
Sober (Tool cover)
Bunch of Lies
My Own Summer (Deftones cover)
Slaves of Rock ‘n’ Roll

375

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.