ROCK YOU TO HELL FESTIVAL III: Η πρώτη ανακοίνωση

Για τρίτη χρονιά, το Rock You To Hell Festival ανοίγει τις πύλες του για το heaviest underground metal διήμερο που έχει υπάρξει!!!

Μετά την επιτυχία που σημείωσε και η δέυτερη διεξαγωγή του R-Y-T-H-F με τους Q5,GRIM REAPER,PRAYING MANTIS,AVENGER,MYSTERY,MARAUDER,PERSIAN RISK,SALEM,HITTEN,ASCARD,MARTYR,FIREFORCE,CRYSTAL WINDS,LIGHTING RUST & RESISTANCE συνεχίζει και φέτος με πολλές μπαντάρες!!!!

Το ROCK YOU TO HELL III  θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Νοέμβρη στο Κύτταρο Live Club !

Πρώτη Μπάντα που ανακοινώνεται OLIVER / DAWSON SAXON !!

BAND INFO:

Oliver / Dawson Saxon (1994-σήμερα)

Το 1994, έγινε η επανένωση των Graham Oliver και Steve Dawson, ιδρυτικά μέλη των Saxon (1976), δίνοντας στη μπάντα το όνομα «Son of a Bitch», το οποίο ήταν το αρχικό  όνομα των Saxon πριν να γίνουν γνωστοί, και κυκλοφόρησαν το «Victim You». Ο μπασίστας  των Saxon και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Steve Dawson, είχε αποχωρήσει από τη μπάντα στις αρχές του 1986 ενώ ο κιθαρίστας, Graham Oliver, επίσης ιδρυτικό μέλος των Saxon, αποχώρισε από τους Saxon το 1994. 

Πριν να καταλήξουν στο όνομα που έχουν από το 2010 μέχρι και σήμερα, στο «Oliver / Dawson Saxon», η μπάντα άλλαξε διάφορες ονομασίες, όπως «SAXON-Son of a Bitch tour»  και «SAXON-the early years». Στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν το αρχικό όνομα της μπάντας «SAXON» βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα άλλο ιδρυτικό μέλος των SAXON, τον τραγουδιστή Peter «Biff» Byford, ο οποίος κινήθηκε εναντίων τους με νομικά μέσα. 

Το 1997, τα δυο ιδρυτικά μέλη των Saxon, οι Oliver και Dawson, κατοχύρωσαν το «SAXON» ως εμπορικό σήμα (trademark), και προσπάθησαν να σταματήσουν τη μπάντα του Byford να χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα για τις συναυλίες και γενικά όλο το διαφημιστικό της υλικό.  Ο 

Byford προσπάθησε να διατηρήσει με τη σειρά του το όνομα του συγκροτήματος, αλλά η πρώτη του προσπάθεια απέτυχε, καθώς το UK Patent Office (Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας του Ηνωμένου Βασιλείου) επιβεβαίωσε ότι η καταχώρηση του ονόματος από τους Oliver και Dawson ήταν έγκυρη (ως ιδρυτικά μέλη των «Son of a Bitch» το 1978) και είχαν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τον Byford, όσον αφορά την ονομασία της μπάντας ως «SAXON». Για μία περίοδο υπήρχαν περιοδείες από δύο μπάντες με το όνομα SAXON. Το 2003 υπήρξε η μεγάλη δικαστική διαμάχη των Oliver και Dawson με τον Byford για το όνομα του συγκροτήματος. Η δεύτερη προσπάθεια του Byford εναντίων των Oliver και Dawson, απέδωσε, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την καταχώρηση της μπάντας των Oliver και Dawson ως «SAXON». Στις 25 Φεβρουαρίου 2003, αποφασίστηκε από το δικαστήριο το όνομα να δοθεί στον Biff Byford και οι Oliver και Dawson αναγκάστηκαν να μετονομάσουν τη μπάντα τους στο σημερινό όνομα «Oliver / Dawson Saxon».   

Από το 2010 η μπάντα είναι γνωστή με το σημερινό της όνομα «Oliver / Dawson Saxon». Παρά το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει άλλα άλμπουμ από το 1996 και μετά, οι ζωντανές τους εμφανίσεις βασίζονται κυρίως στα τραγούδια των SAXON. Το 2011, ένα από τα κύρια μέλη των «Seventh Son», έγινε ο τραγουδιστής της μπάντας.

http://www.metalthunder.co.uk/
https://www.facebook.com/pages/OliverDawson-Saxon/163079953711145

OLIVER / DAWSON SAXON LINE UP:
Bri Shaughnessy – Vocals (Oliver/Dawson Saxon: 2011–present)
Graham Oliver – guitar (Saxon: 1976-1994, Oliver/Dawson Saxon: 1994–present)
Haydn Conway – guitar (Oliver/Dawson Saxon: 1994–present)
Steve Dawson – bass (Saxon: 1976-1986, Oliver/Dawson Saxon: 1994–present)
Paul Oliver – drums (Oliver/Dawson Saxon: 2010–present)

Graham Oliver Discography

Saxon
Studio albums

(1979) Saxon
(1980) Wheels of Steel
(1980) Strong Arm of the Law
(1981) Denim and Leather
(1983) Power & the Glory
(1984) Crusader
(1985) Innocence Is No Excuse
(1986) Rock the Nations
(1988) Destiny
(1990) Solid Ball of Rock
(1992) Forever Free
(1995) Dogs of War

Live albums

(1982) The Eagle has Landed
(1989) Rock ‘n’ Roll Gypsies
(1990) Greatest Hits Live
(1999) BBC Sessions
(2000) Live at Buxted Lodge 1980

Son of a Bitch
(1996) Victim You

Oliver/Dawson Saxon
(2000) Re://Landed
(2003) It’s Alive
(2003) The Second Wave: 25 Years of NWOBHM
(2012) Motorbiker

Steve Dawson Discography

Saxon 

Saxon (1979)
Wheels of Steel (1980)
Strong Arm of the Law (1980)
Denim and Leather (1981)
The Eagle Has Landed (1982)
Power & the Glory (1983)
Crusader (1984)
Innocence Is No Excuse (1985)
Rock the Nations (1986) (songwriting)
BBC Sessions (1999)
Live at Donnington 1980 (2000)

Son of a Bitch

Victim You (1996)

Oliver/Dawson Saxon

Re://Landed (2000)
It’s Alive (2003)
The Second Wave: 25 Years of NWOBHM (2003)
Motorbiker (2012)

SEE YOU IN OUR HELL!!!!!

24