OBSIDIAN: ''Point Of Infinity''

Οι Obsidian είναι μια σχετικά καινούργια μπάντα που μετράει οχτώ χρόνια και κυκλοφορούν το δεύτερο studio album από την Candlelight Records.

Στο διάστημα των ηχογραφήσεων ο κιθαρίστας τους ήταν απασχο- λημένος και με ένα project,τους The Fiber.

Όπως και στο ντεμπούτο album τους ”Emerging” του 2006 έτσι κι εδώ κυριαρχεί το βαρύ και γρήγορο Deathmetal με αμυδρά στοιχεία Progressive εκδηλώνοντας την αγάπη του συγκροτήματος για τους Opeth, Meshuggah, Darkane, Soilwork και Fear Factory. Το ”Point Of Infinity” είναι δουλειά σκληρής επιμονής από ένα συγκρότημα που ξέρει τι θέλει και έχει ενθουσιασμό. Επίσης παρά τις όποιες αλλαγές στο Line Up τους οι Obsidian στο νέο τους δίσκο έχουν έναν ήχο ογκώδη και καθαρό, αποτέλεσμα μιας μπάντας ενωμένης και έμπειρης. Στο ”Point Of Infinity” υπάρχει η ατμόσφαιρα και τα riffs που θα θυμίσουν σε πολλούς τους Porcupine Tree, ενώ σε άλλα σημεία ο ήχος τους φέρνει στο μυαλό ακόμα και τους Tool ή τους Pain Of Salvation. Η φωνή του Robbe k. μοιάζει κολασμένα στον Mikael Åkerfeldt και εκπλήσσει ειδικά άμα είσαι και φαν του είδους της μουσικής τους. Μερικοί τους κατατάσσουν στο ίδιο καλούπι με τους Killswitch Engage και τους Gojira. Εγώ προσωπικά διαφωνώ απόλυτα με αυτό.

Όπως προανέφερα, οι Obsidian αποτελούν μια μπάντα με εμπειρία και αυτό φαίνεται στον ήχο τους αλλά και με μια πρώτη ματιά στις περασμένες περιοδείες τους που μοιράστηκαν την ίδια σκηνή με θηρία του σκληρού ήχου όπως οι Sodom, Unleashed, Primordial, Asphyx, Marduk και Satyricon. Το ”Point Of Infinity” είναι ένας δίσκος που αξίζει να βρίσκεται στη δισκοθήκη κάθε λάτρη αυτής της μουσικής κατεύθυνσης. Οι Obsidian άλλωστε είναι ένα συγκρότημα που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον.


392