CALL OF THE VOID: “Ageless”

Για μια ακόμη φορά ένα μικρό διαμαντάκι ξεπετάγεται από την αγκαλιά της αγαπημένης μας Relapse.

Το όνομα αυτών Call of the Void και o τίτλος της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς “Ageless”. Αν θέλουμε να κατηγοριοποιήσουμε το Ageless είναι βέβαιο πως θα δυσκολευτούμε αρκετά μιας και περικλείει πολλά στοιχεία από τον σκληρό ήχο. Η ντουμιάρικη εισαγωγή συνοδεύεται από ένα grind ξέσπασμα και η συνέχεια παραμένει τόσο περίεργη όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Η αγάπη σε μπάντες όπως οι Converge και οι Pig Destroyer είναι διάχυτη και τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από αστείρευτη πολυπλοκότητα και πολλαπλές εναλλαγές. Αυτομάτως αυτό συνεπάγεται αρκετές ακροάσεις ώστε να καταφέρεις να εκτιμήσεις την δουλειά των Call of the Void παρόλο που από το πρώτο δευτερόλεπτο συνειδητοποιείς ότι εδώ έχεις να κάνεις με κάτι καλό και αξιοπρόσεκτο.

Η δυναμική των συνθέσεων ευνοείτε αρκετά από την άριστη παραγωγή που διατηρεί την ωμότητα και την “βρωμιά” και ταυτόχρονα έχει την απαιτούμενη “καθαρότητα” για να ξεχωρίζεις ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι προφανές ότι τα παλικάρια από το Colorado είναι εξαιρετικοί παίκτες αλλά το “Ageless” είναι περισσότερο μια έκρηξη δύναμης και αμεσότητας παρά μία επίδειξη βιρτουόζικων ικανοτήτων. Χωρίς υπερβολές και πράξεις εντυπωσιασμού οι Call of the Void μας προσφέρουν έναν εξαιρετικό δίσκο που δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο τους αγνοήσουμε.

481

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.