OZZY OSBOURNE

Ο John Michael Osbourne γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1948 στο Aston του Birmingham στην Αγγλία. Από μικρή ηλικία του κόλλησε το παρατσούκλι “Ozzy” (μάλλον ως παράφραση του επιθέτου του) και έκτοτε έχει καταργήσει τελείως το “John”.

Η παιδική ηλικία του Ozzy ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έπασχε από μαθησιακές δυσκολίες (κατά πάσα πιθανότητα από δυσλεξία), ενώ αποτελούσε και το αγαπημένο ‘παιχνίδι’ μεγαλύτερων ηλικιακά παιδιών, οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να τον πειράζουν. Όλα αυτά τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί ενεργά με τη μουσική, παίρνοντας μέρος σε σχολικές παραστάσεις. Σε ηλικία 14 ετών ανακάλυψε τους Beatles, των οποίων έγινε μεγάλος οπαδός.

Το σχολείο δεν ήταν το φόρτε του, και στα 15 το παράτησε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κάνει διάφορες δουλειές (μεταξύ των οποίων και υπάλληλος σε ένα σφαγείο). Αναγκάστηκε επίσης να κάνει έξι μήνες φυλακή, όταν δε μπόρεσε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει ένα πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για κλοπή.

Η τύχη έφερε έτσι τα πράγματα ώστε οι Ozzy με τον Geezer Butler (οι οποίοι παίζανε μαζί στους Rare Breed) να συνεργαστούν με τους Tony Iommi και Bill Ward (των οποίων το συγκρότημα, “Mythology”, μόλις είχε διαλυθεί) φτιάχνοντας ένα καινούργιο συγκρότημα, το οποίο κατέληξε να ονομάζεται Black Sabbath.

Η παρέα θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τη μόδα της εποχής που ήθελε τα συγκροτήματα να ασχολούνται με την ψυχεδέλεια, και για αυτό αποφάσισε να υιοθετήσει ένα heavy, επηρεασμένο από τα blues ήχο έχοντας και ταιριαστούς ζοφερούς στίχους.

ozzy

Επειδή το συγκεκριμένο αφιέρωμα αφορά στην προσωπική καριέρα του Ozzy, θα πούμε μόνο ότι με τους Black Sabbath ο Ozzy ηχογράφησε 8 studio δίσκους, πριν τελικά απολυθεί από το συγκρότημα το 1979. Ο λόγος της απόλυσης ήταν η εκτεταμένη χρήση ουσιών, η οποία ήταν μεγαλύτερη από αυτή των υπολοίπων μελών. Οι Black Sabbath προσέλαβαν τον πρώην Rainbow τραγουδιστή, Ronnie James Dio, ενώ ο Ozzy ακολούθησε προσωπική καριέρα.

Η κόρη του Don Arden (manager των Black Sabbath), Sharon Arden έγινε η νέα manager του Ozzy. Η Sharon συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του πρώτου προσωπικού σχήματος του Ozzy, το οποίο ονομαζόταν “The Ozzy Osbourne Band”, και στο οποίο συμμετείχαν οι Lee Kerslake (Uriah Heep, τύμπανα), Don Airey (πλήκτρα) και Randy Rhoads (Quiet Riot, κιθάρα).

Η πρώτη δουλειά του σχήματος (το οποίο κατέληξε να ονομάζεται απλά “Ozzy Osbourne”) κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1980 με τίτλο “Blizzard Of Ozz”. O δίσκος είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία, πουλώντας μέσα σε ένα χρόνο 500.000 αντίτυπα, μόνο στην Αμερική.

Ο δεύτερος δίσκος του σχήματος ονομάστηκε “Diary Of A Madman” και κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου του 1981. Και αυτός δίσκος γνώρισε μεγάλη επιτυχία, και ένα χρόνο μετά από την κυκλοφορία του έγινε χρυσός στην Αμερική (πράγμα που σημαίνει πάνω από 500.000 αντίτυπα).

Και εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο για τον Ozzy και την παρέα του, συνέβη το μοιραίο. Στις 19 Μαρτίου του 1982, ενώ το συγκρότημα βρισκόταν σε

ozzy-and-randy-rhodes-1981

περιοδεία για το “Diary Of A Madman”, ο οδηγός λεωφορείου Andrew Aycock σκέφτηκε να κάνει μια πλάκα. Οδηγώντας ένα μικρό αεροπλάνο άρχισε να κάνει κύκλος πάνω από το λεωφορείο της περιοδείας σε χαμηλό ύψος. Κάποια στιγμή το δεξί φτερό ρου αεροπλάνου χτύπησε σε ένα κλαδί δέντρου με αποτέλεσμα να πέσει και αμέσως να τυλιχτεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να το θάνατο του Aycock, της Rachel Youngblood (η οποία ήταν υπεύθυνη για τα κοστούμια του συγκροτήματος) καθώς και του Randy Rhoads. Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη, έδειξαν ότι ο Aycock είχε κάνει χρήση ηρωίνης.

Μαθαίνοντας τα νέα για το θάνατο του Rhoads ο Ozzy έπεσε σε κατάθλιψη. Η δισκογραφική εταιρεία επέτρεψε στον Ozzy να κάνει ένα διάλειμμα, για να θρηνήσει το χαμό του φίλου του, αλλά ο αυτός αποφάσισε να σταματήσει μόνο για μια εβδομάδα, προφανώς σκεπτόμενος ότι αν ήταν απασχολημένος με κάτι το μυαλό του δε θα τριγύρναγε γύρω από το θάνατο το Rhoads.

Η περιοδεία για το “Diary Of A Madman” ολοκληρώθηκε με τον Brad Gillis (Nightranger) στην κιθάρα. Ηχογραφήσεις από αυτή την περιοδεία εμφανίστηκαν σε δυο δίσκους.

Η πρώτη έφερε τον τίτλο “Speak Of The Devil” (με τον Gills στην κιθάρα) και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1982. Αρχικά ο δίσκος είχε προγραμματιστεί να περιέχει κομμάτια κυρίως από την προσωπική του καριέρα. Οι φήμες για την επικείμενη κυκλοφορία live δίσκου από τους Black Sabbath (μιλάμε φυσικά για το “Live Evil”) έκαναν τον Ozzy να θέλει να ‘αδειάσει’ το προηγούμενο συγκρότημα του. Για το λόγο αυτό αποφάσισε (με την υποστήριξη της Sharon πάντα) να κυκλοφορήσει ένα δίσκο που θα περιείχε μόνο κομμάτια των Sabbath.

ozzy

Η δεύτερη, ένας φόρος τιμής στον Roads, ονομάστηκε “Tribute” και κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1987. Ο δίσκος αυτός περιείχε και ένα studio τραγούδι του Roads (μόνο με ακουστική κιθάρα), το οποίο το ονόμασε “Dee”, σε ανάμνηση της μητέρας του. Ο λόγος που ο δίσκος κυκλοφόρησε πέντε χρόνια μετά, ήταν επειδή για πολύ καιρό ο Ozzy πίστευε ότι μια τέτοια κυκλοφορία θα ατίμαζε τη μνήμη του Roads.

Το 1983 ο Ozzy κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό δίσκο της καριέρας του, “Bark At The Moon”, έχοντας μαζί του τον πρώην Ratt και Rough Cutt Jake E. Lee στις κιθάρες, τον Bob Daisley (μπάσο), Tommy Aldridge (τύμπανα) και Don Airey (πλήκτρα, πρώην Rainbow).

Τρία χρόνια μετά ο Ozzy κυκλοφόρησε το “The Ultimate Sin” (με μπασίστα τον Phil Soussan και drummer τον Randy Castillo). Η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα του, σε συνδυασμό με την ‘προκλητική’ για τα δεδομένα της εποχής συμπεριφορά του, έκαναν τον Ozzy εύκολο στόχο για όσους προσπαθούσαν να ρίξουν το φταίξιμο για ότι συνέβαινε σε κάποιον άλλο, από το να αναλάβουν τι ευθύνες που τους αναλογούσαν.

Το 1986 οι γονείς ενός δεκατετράχρονου παιδιού από την Αμερική, που είχε αυτοκτονήσει δυο χρόνια πριν, κατέθεσαν μήνυση κατά του Ozzy ισχυριζόμενοι ότι οι στίχοι του “Suicide Solution” τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Στη δίκη που ακολούθησε ο Ozzy τελικά αθωώθηκε με το σκεπτικό ότι δε μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις πράξεις όσων ακούν τους δίσκους του.

Αντικαταστάτης του Lee (ο οποίος αποχώρησε το 1987, λόγω μουσικών διαφορών, όπως ανακοινώθηκε) ήταν ο Zakk Wylde, με τον οποίο κυκλοφόρησε το 1988 το “No Rest For The

ozzy

Wicked”. Στην περιοδεία που ακολούθησε χρέη μπασίστα εκτελούσε ο Geezer Butler. Με αυτή τη σύνθεση (Ozzy, Wylde, Butler, Castillo συν τον John Sinclair στα πλήκτρα) κυκλοφόρησε το 1980 το live EP “Just Say Ozzy”.

Η πρώτη δουλειά του Ozzy για τη νέα δεκαετία (μιλάμε για τα 90’s) ήταν το “No More Tears” του 1991, ένας δίσκος που προβλήθηκε αρκετά τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στο MTV. Με το “No More Tears” ο Ozzy ξεκίνησε να χρησιμοποιεί στη σύνθεση των τραγουδιών και άτομα πέραν αυτών του συγκροτήματος. Η επιτυχία που γνώρισε ο Ozzy με αυτό το δίσκο επιβεβαιώθηκε με το πρώτο (και μοναδικό μέχρι σήμερα Grammy) για το τραγούδι “I Don’t Want To Change The World”.

Κάπου εκεί οι συνεχόμενες περιοδείες κούρασαν τον Ozzy, με αποτέλεσμα να δηλώσει πως η περιοδεία για το “No More Tears” θα ήταν η τελευταία του, και για το λόγο αυτό την ονόμασε “ No More Tours”. Τον Ιούνιο του 1993 κυκλοφόρησε η ‘τελευταία’ δουλειά του Ozzy, με τίτλο “Live & Loud”, η οποία ηχογραφήθηκε στα πλαίσια αυτής της περιοδείας.

Για να γιορτάσει την ‘αποχώρηση’ του ο Ozzy αποφάσισε να καλέσει τους Black Sabbath να ανοίξουν τις δυο τελευταίες συναυλίες της περιοδείας. Όλα τα μέλη των Sabbath δέχθηκαν, εκτός από τον Dio, ο οποίος και αποχώρησε από το συγκρότημα. Τη θέση του για αυτές τις δυο εμφανίσεις κάλυψε ο τραγουδιστής των Judas Priest, Rob Halford. Το κομμάτι “Black Sabbath” που εμφανιζεται στο “Live & Loud” είναι από αυτές τις εμφανίσεις, το οποίο ερμηνεύτηκε από την αρχική σύνθεση των Sabbath.

ozzy

Παρόλες τις δηλώσεις του περί ‘συνταξιοδότησης’ ο Ozzy δεν άντεξε να μείνει μακριά από τη μουσική και για αυτό το 1995 κυκλοφόρησε την έβδομη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Ozzmosis”. Διατηρώντας τη βρετανική αίσθηση του χιούμορ ο Ozzy αποφάσισε να ονομάσει την επερχόμενη περιοδεία “The Retirement Sucks Tour”. Παρόλο που στο δίσκο κιθάρα έπαιξε ο Wylde, στην περιοδεία αντικαταστάθηκε από τον Joe Holmes (πρώην David Lee Roth). Ο λόγος για την προσωρινή (όπως αποδείχθηκε αργότερα) απομακρυνση του Wylde, είναι ότι εκείνη την περίοδο ο Zakk σκεφτόταν σοβαρά την προσφορά να προσχωρήσει στους Guns n’ Roses (δηλαδή στο συγκρότημα του Axl). Οι διαπραγματεύσεις κρατούσαν πολύ καιρό και επειδή ο Ozzy δε μπορούσε να περιμένει άλλο, δεν είχε άλλη επιλογή από την αντικατάσταση του Zakk.

Το 1997 κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη best of συλλογή του Ozzy με τίτλο “The Ozzman Cometh”, η οποία εκτός από κομμάτια από την προσωπική του καριέρα περιείχε και τέσσερα τραγούδια που είχαν ηχογραφηθεί το 1970 για την εκπομπή του John Peel στο BBC.

Η μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία του Ozzy δεν ήταν κάποιος δίσκος, αλλά το φεστιβάλ Ozzfest (την ιδέα για τη διοργάνωση του οποίου είχε η Sharon), και το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από το 1996 που έγινε το πρώτο Ozzfest μέχει και σήμερα από τη σκηνή του έχουν περάσει ονόματα όπως: Metallica, Slayer, Megadeth, Iron Maiden, Judas Priest, Sepultura, Pantera, Velvet Revolver, The Black Label Society αλλά και πάρα πολλοί άλλοι.

ozzy

Η όγδοη κυκλοφορία του Ozzy βγήκε το 2001 (έξι χρόνια μετά το “Ozzmosis”) και έφερε τον τίτλο “Down to Earth”. Αυτή ήταν και η πρώτη δουλειά του Ozzy που έτυχε μέτριας αποδοχής από το κοινό.

Το Μάρτιο του 2002 προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς “The Osbournes”, η οποία περιστρέφεται γύρω από την οικογενειακή ζωή του Ozzy. Ο πρώτος κύκλος ήταν αυτός που είχε τους περισσότερους θεατές από κάθε άλλη εκπομπή MTV. Το “The Osbournes” διήρκεσε μόλις τρία χρόνια. Σήμερα ο Ozzy δηλώνει ότι το “The Osbournes” αποτελεί πολύ μεγάλο σφάλμα και κάτι, στο οποίο δεν έπρεπε να συμφωνήσει.

Το 2003 ο Ozzy πήρε στο συγκρότημα του τον Jason Newsted (που είχε φύγει από τους Metallica τρία χρόνια). Τη θέση του Newsted στους Metallica πήρε ο Robert Trujillo (που μέχρι τότε έπαιζε με τον Ozzy).

Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Ozzy εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε στο κτήμα στην Αγγλία όταν οδηγώντας μια ‘γουρούνα’ στο αγρόκτημα του στην Αγγλία τραυματίστηκε σοβαρά. Η Sharon αργότερα δήλωσε ότι αμέσως μετά το ατύχημα ο Ozzy σταμάτησε να αναπνέει και ότι σώθηκε χάρη στην επέμβαση του τότε προσωπικού του σωματοφύλακα.

Το “Prince Of Darkness” box set που κυκλοφόρησε το 2005 αποτελούνταν από τέσσερα CD’s, τα οποία περιείχαν, εκτός των άλλων, ντουέτα με διάφορους καλλιτέχνες (όπως το “Born Τo Be Wild” με την Miss Piggy από το Muppet Show) αλλά και διασκευές σε κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών (

ozzy

The Beatles, John Lennon, David Bowie κλπ).

Την ίδια χρονιά ο Ozzy, τόσο ως solo καλλιτέχνης όσο και ως μέλος των Black Sabbath, τιμήθηκε με την είσοδο του στο “UK Music Hall Of Fame”. Κατά τη διάρκεια της τελετής οι Sabbath έπαιξαν ζωντανά. Η αντίδραση των παρευρισκομένων ήταν πολύ χλιαρή, με αποτέλεσμα ο Ozzy να αντιδράσει δείχνοντας τους τα οπίσθια του.

Όταν τον Οκτώβριο του 2006 ανακοινώθηκε ότι οι Tony Iommi, Ronnie James Dio, Vinny Appice και Geezer Butler θα περιόδευαν μαζί κάτω από το όνομα “Heaven And Hell” (και όχι ως Black Sabbath) ο Ozzy ευχήθηκε στους Iommi και Dio καλή τύχη, λέγοντας όμως παράλληλα ότι μια είναι η σύνθεση των Sabbath, σαφέστατα εννοώντας ότι Sabbath χωρίς αυτόν στη θέση του τραγουδιστή πολύ απλά δεν είναι Sabbath.

Το Μάιο του 2007 κυκλοφόρησε το “Black Rain”, στο οποίο συμμετείχε για ακόμη μια φορά ο Zakk Wylde, και στο οποίο ο Ozzy έδειξε μια πιο ‘σοβαρή’ πλευρά του, τουλάχιστον σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες δουλειές του.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Ozzy ήταν ξανά σε αναζήτηση για νέο κιθαρίστα. Παρόλο που συνέχιζε να εκτιμά τον Wylde, o Ozzy αναγκάστηκε να βρει νέο κιθαρίστα για δυο κυρίως λόγους. Πρώτον ότι τα τραγούδια των τελευταίων δίσκων του άρχισαν να μοιάζουν αρκετά με αυτά των Black Label Society (το προσωπικό σχήμα του Zakk

ozzy

Wylde). Η δεύτερη αιτία είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Zakk έπινε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, κάτι που δημιουργούσε μια αρκετά περίεργη κατάσταση μιας και ο Ozzy (ο οποίος για χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά) πλέον έχει σταμα- τήσει τις καταχρήσεις αυτού του είδους.

Ο νέος κιθαρίστας του Ozyy είναι ο “δικός” μας Gus G., κιθαρίστας επίσης των “Firewind”. Το Δεκέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε ότι τίτλος του νέου δίσκου του Ozzy θα είναι “Soul Sucka”. Επειδή οι αντιδράσεις σχετικά με το όνομα του δίσκου ήταν αρνητικές, ο Ozzy ανακοίνωσε ότι η νέα του δουλειά θα λέγεται “Scream”. Στις 14 Απριλίου στη γνωστή σειρά “CSI: New York” ακούστηκε το πρώτο single από το δίσκο, το “Let Me Hear You Scream”.

Το “Scream” κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου, και έχει αποδειχθεί αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς μέχρι στιγμής έχει φθάσει στο νούμερο 12 των “UK Albums Chart” και στο νούμερο 4 των “US Billboard 200 chart”.

Στις 25 Σεπτεμβρίου το όνειρο πολλών Ελλήνων οπαδών, επιτέλους, θα γίνει πραγματικότητα. Ο Ozzy θα μας επισκεφθεί για πρώτη φορά (ως solo καλλιτέχνης, μιας και οι Black Sabbath μας είχαν επισκεφθεί με την αρχική σύνθεση πριν από κάποια χρόνια) στην Ελλάδα στο Terra Vibe, σε μια εμφάνιση, η οποία είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί.

Trivia:

  • Πριν η παρέα των Ozzy, Iommi, Butler και Ward καταλήξουν στο όνομα Black Sabbath είχαν χρησιμοποιήσει διάφορα άλλα: The Polka Tulk Blues Band, Polka Tulk και Earth, ozzyτο οποίο ο Ozzy μισούσε και συνεχώς επέμενε να το αλλάξουν.
  • Ο Ozzy έχει πάνω από 15 τατουάζ, πολλά εκ των οποίων (όπως τα γράμματα O-Z-Z-Y στο αριστερό του χέρι, ή τις φατσούλες του Smiley στα γόνατα του) τα έχει κάνει μόνος του χρησιμοποιώντας μια βελόνα και έναν στυλό (έναν τρόπο που τον έμαθε στο διάστημα που πέρασε στη φυλακή).
  • Στη δική που έγινε (σχετικά με την αυτοκτονία του δεκατετράχρονου John McCollum), ο Ozzy ισχυρίστηκε ότι το κομμάτι αναφέρεται στην περίπτωση του τραγουδιστή των AC/DC, Bon Scott, ο οποίος είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του “Blizzard of Ozz” μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με τον ίδιο ο τίτλος του τραγουδιού είναι ένα λογοπαίγνιο. Η λέξη “Solution” μεταφράζεται στα Ελληνικά ως ‘λύση’ αλλά και ως ‘διάλυμα’. Επομένως ο τίτλος αναφέρεται στο αλκοόλ τόσο ως λύση στα προβλήματα όσο και ως χημικό διάλυμα. Ο Bob Daisley ισχυρίζεται ότι αυτός έγραψε το συγκεκριμένο κομμάτι και ότι οι στίχοι του έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο Ozzy από τις καταχρήσεις.
  • Ο Ozzy μέχρι και σήμερα δε μπορεί να εξηγήσει πως συνέβη το ατύχημα που οδήγησε στο θάνατο του Rhoads, μιας τόσο στον ίδιο όσο και στην Youngblood δεν άρεσε να πετάνε, πόσο μάλλον να είναι επιβάτες σε αεροπλάνο που έκαν ακροβατικά. Το για ποιο λόγο ανεβήκαν στο αεροπλάνο είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει. Ο Ozzy έχει δηλώσει ότι για λίγα πράγματα έχει μετανοιώσει στη ζωή του. Ένα από αυτά είναι ότι δε μπορέσε να τους ozzyεμποδίσει από το να ανέβουν στο αεροπλάνο.
  • Το Δεκέμβριο του 2009 ο Ozzy κυκλοφόρησε την, ομολογουμένως αρκετά απολαυστική στο διάβασμα, αυτοβιογραφία του με τίτλο “I Am Ozzy”, ενώ έχει δηλώσει ότι έχει αρκετό υλικό και για ένα δευτερο βιβλίο.
  • Το 1981, σε μια συνάντηση με στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας, η Sharon είχε την ιδέα ο Ozzy να ελευθερώσει κάποια περιστέρια που θα είχε μαζί του, προκειμένου να τους κάνει εντύπωση. Καθώς περίμενε τη Sharon να του κάνει νόημα για να ελευθερώσει τα περιστέρια και έχοντας βαρεθεί αφόρητα από την πολύωρη συζήτηση ο Ozzy αποφάσισε να κάνει εντύπωση με το δικό του τρόπο. Πλησιάζει μια από τις γυναίκες της παρέας, βγάζει το ένα από τα δυο περιστέρια από την τσέπη του και του έκοψε το κεφάλι δαγκώνοντας το.
  • Στην περιοδεία του “Diary of a Madman” ο Ozzy συνήθιζε να πετάει κομμάτια κρέατος στο κοινό ως μέρος του show. Από ένα σημείο και μετά άρχισαν και οι οπαδοί να πετάνε στη σκηνή τόσο πλαστικά ομοιώματα ζώων όσο και πεθαμένα ζώα. Τον Ιανουάριο του 1982 στην Iowa μια οπαδός πέταξε στη σκηνή κάτι που ο Ozzy, λανθασμένα, πέρασε για ψεύτικη νυχτερίδα. Μη χάνοντας την ευκαιρία ο Ozzy αποφασίζει να της δαγκώσει το κεφάλι. Με το που το κάνει όμως αυτό καταλαβαίνει το λάθος του, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Το επόμενο διάστημα ο Ozzy έκανε συνεχώς εμβόλια κατά της λύσσας.
  • Στην ίδια περιοδεία η Sharon συνήθιζε να μην αφήνει καθόλου ρούχα στο δωμάτιο του Ozzy, με σκοπό αυτός να μη μπορεί να βγει έξω για να αγοράσει αλκοόλ. Όταν έπαιξαν στο Texas η Sharon έκανε το λάθος να αφήσει ένα από τα φορέματα της στο δωμάτιο του Ozzy. Μην έχοντας άλλη λύση ο ozzy Ozzy φοράει το φόρεμα και βγαίνει έξω. Όσο τριγυρνούσε στην πόλη του έρχεται μια επιθυμία να κατουρήσει. Δυστυχώς για τον ίδιο το μέρος που διάλεξε να το κάνει ήταν ένα μνημείο για τους πεσόντες στη μάχη του Alamo. Ο Ozzy συνελήφθη και για τα επόμενα δέκα χρόνια δε μπορύσε να επισκεφθεί την πόλη του San Antonio.

Δισκογραφία:

1980 – Blizzard Of Ozz
1981 – Diary Of A Madman
1982 – Speak of the Devil (Live)
1983 – Bark At The Moon
1986 – The Ultimate Sin
1987 – Randy Rhoads Tribute (Live)
1988 – No Rest For The Wicked
1990 – Just Say Ozzy (Live)
1991 – No More Tears

ozzy


1993 – Live And Loud
1995 – Ozzmosis
1997 – The Ozzman Cometh
2001 – Down To Earth
2002 – Liven At Budokan
2005 – Under Cover
2007 – Black Rain
2010 – Scream

Δημήτρης Καρβούνης

1109