NOCTURNUS: “The Science of Horror”

Μια μπάντα θεσμός. Μια μπάντα θρύλος. Η πρώτη μπάντα που εισήγαγε πλήκτρα στον death metal ήχο.

Η μπάντα που κυκλοφόρησε τα μνημειώδη “The Key” και “Thresholds”. Και μια μπάντα που δεν γνώρισε ποτέ την απήχηση που της άξιζε.

Με αφορμή λοιπόν την εμφάνιση τους στο Nuclear War Now! Fest Vol. IV το Νοέμβρη του 2014, η ίδια η δισκογραφική Nuclear War Now! αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια επανέκδοση των δύο demo της μπάντας “Nocturnus” του 1987 και “The Science of Horror” του 1988, και τα δύο μαζί σε ένα βινύλιο με το όνομα “The Science of Horror” σε περιορισμένο αριθμό εκδόσεων. Μια κίνηση που δεν μπορώ να πω πως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βέβαια μόνο απόλαυση προκαλεί η ακρόαση κλασσικών επών της μπάντας που περιλαμβάνονται στην κυκλοφορία όπως τα “Before Christ/ After Death”, “Neolithic”, “Nocturnus” και “The Entity” με τον ατόφιο cult ήχο από της ένδοξες εκείνες μέρες, αλλά έχοντας ήδη κυκλοφορήσει μια αντίστοιχη συλλογή το 2004 η φετινή όπως και να το κάνουμε φαντάζει λίγο περιττή. Δε λέω. Καλές οι επανεκδόσεις μας θυμίζουν τις μουσικές που αγαπήσαμε, αλλά θα προτιμούσα χίλιες φορές περισσότερο να ακούσω κάτι καινούριο από μεριάς τους που θα μας έκανε όλους να τραβάμε τα μαλλιά μας.

Όπως και να έχει, η Nuclear War Now! δίνει με την σειρά της την ευκαιρία σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους τιτάνες να έχουν μια καλή πρώτη επαφή μέσα από αυτό το όμορφο πακέτο. Όσοι δε είναι πιστοί λάτρεις του βινυλίου μπορούν να επισκεφτούν το San Francisco στις 13 του μήνα ( ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας της συλλογής) και να απολαύσουν και τους Nocturnus ζωντανά και να προμηθευτούν μια από τις 250 κόκκινες κόπιες του βινυλίου. Όσο για μένα προσωπικά… ας ξαναβάλω για ακόμη μια φορά το θρυλικό “The Key” να παίζει.

496