Madleaf, Breathe After Coma (19/02/2015) Six Dogs

Ένα ροκ τετραήμερο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στο Six Dogs, με την πρεμιέρα του It’s Electric να πραγματοποιείται με τους Madleaf και τους Breathe After Coma.

Λόγω ίσως της ημέρας (καθημερινή γαρ), και παρά της εκτεταμένης προώθησης του event, οι Breathe After Coma ξεκίνησαν το δικό τους set μπροστά από περιορισμένο κοινό και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν τους άξιζε. Αν Και με απουσίες (ο δεύτερος κιθαρίστας τους ήταν εκτός) οι BAC έπαιξαν πολύ έντονο garage και alternative rock με μεγάλη άνεση πάνω στην σκηνή και με εξαιρετικές συνθέσεις που εκτελέστηκαν πανέμορφα. Ο πρώτος και αναμενόμενος δίσκος τους θα κυκλοφορήσει λογικά σύντομα, και μέχρι τότε οι Αθηναίοι έδειξαν τις προθέσεις τους χάρη στην δυναμική σκηνική παρουσία και την ικανοποίηση που άφησαν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όσων είχαν παρευρεθεί στο set τους.

Γύρω στις 23:00, μια ώρα ιδανική για τον headliner καθημερινής χωρίς μεταφορικά μέσα μετά τα μεσάνυχτα, οι Madleaf με την περισσότερο stoner αισθητική βλέψη τους στην grudge και alternative “σκληρή” μουσική ξεκίνησαν το δικό τους παιχνίδι. Με προφανώς περισσότερη εμπειρία σε live εμφανίσεις, η πεντάδα γέμισε τον χώρο με μοναδικές μοντέρνες rock μουσικές που έκαναν ολοφάνερο το γεγονός ότι… χρειάζονται μεγαλύτερο κοινό. Ο frontman τους βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα με πεντακάθαρη φωνή και αυτό ίσχυσε για όλη την διάρκεια του τουλάχιστον ενδιαφέροντος setlist τους.

Γεγονότα όπως το It’s Electric πραγματοποιούνται ώστε να διατηρείται η ουσιαστική επαφή των εγχώριων ονομάτων με το κοινό τους. Το κατά πόσο το πετυχαίνουν και ποιες είναι οι αιτίες των ενδεχόμενων μικρών προελεύσεων… είναι μια άλλη συζήτηση.

Photos: Ιωάννα Κίτρου

461