UNCERTAIN FUTURE: “Shock the System”

Η ονείρωξη του κάθε μεταλλά που τιμάει της σωλήνες του είναι η επανέκδοση ενός υποτιμημένου δίσκου, ο οποίος είναι, όχι απλά διαμάντι, αλλά ολόκληρο αδαμαντωρυχείο και μπράβο στην Arkeyn Steel Records για αυτό το δώρο που έκανε στον μεταλλικό κόσμο, που επανεξέδωσε αυτό το διαμάντι και πρόσθεσε και το demo του 1991 “Peace by Piece” αλλά και το demo του 1999 “Floodgate”.

Όλα αυτά σε μια Limited Hundnumbered Edition των 500 κοπιών μαζί με ανέκδοτες φωτογραφίες της μπάντας αλλά και το βιογραφικό της!

Πίσω στο 1993 λοιπόν όπου εκδόθηκε για πρώτη φορά το “Shock the System” και οι Uncertain Future παραδίδουν μαθήματα Progressive/ Heavy Metal με κύρια έμπνευση μπάντες όπως οι Queensryche Heir Apparent και Fates Warning.

Άρτιοι οργανοπαίχτες με πολλά κιλά μπαλάκια, συνθέσεις και σόλο που γεμίζουν κάθε γραμμή του πενταγράμμου, φωνή και κορώνες ευθυγραμμισμένα πλήρως με κάθε νότα του δίσκου και στα drums τα γυρίσματα δίνουν και παίρνουν δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαοτική και ταξιδιάρικη.

Είναι όλο το σύνολο που όταν το ακούς σε κρατάει προσηλωμένο και δεν σε κάνει να κάνει να βαριέσαι… αντιθέτως σε κάνει να πατήσεις το repeat, να ανοίξεις το μπιράκι σου και να βγάλεις το βιβλιαράκι να διαβάσεις τους στίχους του.

Progressivάδες νέας γενιάς ανοίξτε τα αυτιά σας και αφήστε τις φλυαρίες τύπου Dream Theater… νιώστε και λίγο!

419

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.