MARK LANEGAN: τη συναυλία τους στις 19 Μαρτίου θα ανοίξουν οι LYENN και FAYE DUNAWAYS

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

MARK LANEGAN BAND mini tour 

opening acts: Lyenn (Αθήνα, Βόλος)
Faye Dunaways (Θεσσαλονίκη) 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ – Gagarin 205
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ για περιορισμενα εισιτήρια
25 προπώληση
28 πόρτα

Παρασκευή 20 Μαρτίου
Principal Club Theater (Θεσ/κη)

Σάββατο 21 Μαρτίου
Lab Art (Βολος) 

Σημεία προπώλησης: Ticket House, Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots

LYENN (Αθήνα, Βόλος) 

Ο Lyenn είναι ένα αξιοπρόσεκτο φωνητικό ταλέντο – οι φωνητικές του ικανότητες ποικίλουν από τους αγγελικούς, μαλακούς ψιθύρους μέχρι διαπεραστικές βασανισμένες κραυγές. Τα φωνητικά του διακρίνονται από πυκνότητα συναισθήματος και δημιουργούν μια έντονη, ανατριχιαστική εμπειρία στο κοινό – στη μουσική του χρησιμοποιεί ευρεία γκάμα οργάνων στοχεύοντας κατευθείαν στην ψυχή. Εξοικειωμένος με τις ζωντανές εμφανίσεις, ο Lyenn έχει περιοδεύσει πολύ στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν είτε σόλο είτε ως μέλος πολλών συγκροτημάτων είτε ως μπασίστας του Mark Lanegan. Έχει ηχογραφήσει με εξαιρετικούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Marc Ribot, Shahzad Ismaily, Ches Smith, Doug Wieselman, Joel Hamilton, Jolie Holland και Sam Amidon. Στο υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ του “The Jollity of my Boon Companion” (2009) ο Lyenn συμπεριέλαβε 10 κομμάτια που κόβουν την ανάσα και παρασύρουν τον ακροατή σε ένα πολύ έντονο ταξίδι, που όμως αξίζει τον κόπο. Το 2011 κυκλοφόρησε το “Vowels Fade First”, με τα πέντε κομμάτια του να είναι πιο “ήπια” σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά του, αλλά πάντα με την ίδια υφέρπουσα ένταση για την οποία είναι γνωστός ο Lyenn: η μουσική του αποκαλύπτει τη γεμάτη αντιθέσεις προσωπικότητά του και είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Ο Lyenn ετοιμάζει νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 και περιοδεύει με τον Mark Lanegan.

Website & Facebook: lyenn.com & facebook.com/lyennmusic
Music link: soundcloud.com/lyenn/

FAYE DUNAWAYS (Θεσσαλονίκη) 

Οι Faye Dunaways είναι το project του Fred ‘Lyenn’ Jacques (LYENN, Dans Dans) και του Aldo Struyf (Creature With The Atom Brain, Millionaire) των οποίων οι κοινές μουσικές καταβολές έγιναν προφανείς κατά τη διάρκεια των περιοδειών με την μπάντα του Mark Lanegan. Οι Faye Dunaways ιδρύθηκαν το 2014 και αμέσως ηχογράφησαν το πρώτο τους ΕΡ που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2015. Ο ήχος τους είναι σκοτεινά ψυχεδελικά kraut blues με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι Faye Dunaways θα ξεκινήσουν τα λάιβ παίζοντας suport για την ευρωπαϊκή περιοδεία του Mark Lanegan την άνοιξη.

Website & Facebook: fayedunaways.com & facebook.com/fayedunaways

310