BLAME KADINSKY: “Pink Noise Motel” EP

Οι Blame Kadinsky είναι ένα κουιντέτο Αθηναίων που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 και έχει αδυναμία στον ήχο των Dillinger Escape Plan και των Every Time I Die.

Το παρόν αυτοχρηματοδοτούμενο EP είναι η πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια και είναι μία αρκετά ευχάριστη αλλαγή σε όλο αυτό τον metalcore ορυμαγδό που έχει κάτσει σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια μας, με τον οποίο οι Blame Kadinsk ελάχιστη σχέση έχουν. Οι συνθέσεις είναι αρκετά γωνιώδεις και νευρικές και καλοπαιγμένες από τεχνικής απόψεως (ίσως να φέρνουν και σε μία πιο δομημένη και γυαλισμένη εκδοχή των Converge), χωρίς βέβαια να φτάνουν στον progressive hardcore τεχνικό πονοκέφαλο των πατριαρχών DEP. Οι Blame Kadinsk μανιάζουν μετριασμένα σε σημεία, κάνουν τις κιθάρες τους να τσιρίζουν και γενικά το πονάνε πολύ το πράμα.

Από την άλλη, έχω να προσθέσω κάποιες ενστάσεις, όπως ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσεγμένη παραγωγή στα drums, όπου τα πιατίνια υπερκαλύπτουν την όποια τεχνική στα υπόλοιπα μέρη και εξαρτήματα. Εντούτοις, για να μην παρερμηνευθώ, η παραγωγή στο σύνολο της είναι άρτια. Επίσης θεωρώ ότι, παρόλο που ο Greg Puciato είναι μοναδικός, ο frontman Στράτος θα μπορούσε να βάλει λίγη παραπάνω φαντασία στα φωνητικά, ώστε να μην ακούγεται μια συνεχόμενη τσιρίδα.

Τέλος, κάθε αρχή και δύσκολη, ως είθισται να λένε, και οι Blame Kadinsk θα χρειαστούν λίγη δουλίτσα ακόμη για να ξεχωρίσουν σε αυτό που κάνουν, γιατί σίγουρα έχουν αρκετά καλά στοιχεία στη μουσική τους που επιδέχονται καλλιέργειας. Καλή αρχή, λοιπόν. Αυτά.

441