AETHERIAN: “Tales of our Times” EP

Mπάντες όπως οι Aetherian αποτελούν βασικό λόγο για να αγαπήσει και να εντρυφήσει κανείς στον μαγικό κόσμο του μελωδικού death metal.

Όντας κιόλας εκπρόσωποι της ελληνικής σκηνής δεν μπορείς παρά να νιώσεις περήφανος ακούγοντας την πρώτη τους καταπληκτική κυκλοφορία “Tales of our Times”.

Mε το σχήμα (διμελές παρακαλώ) να κάνει τα πρώτα του βήματα το 2013 και με ορισμένα κομμάτια (“Scar of Despair”, “Drops of Light”) να διαμορφώνουν την ταυτότητα τους, η μπάντα τράβηξε από νωρίς τα βλέμματα των οπαδών του ήχου (και όχι μόνο). Το φετινό τους λοιπόν παρθενικό EP αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα και φυσικά το ιδανικό δισκογραφικό τους ξεκίνημα.

Πιστό στα ιδανικά πιονέρων του είδους (Insomnium, Be ‘Lakor) το “Tales of our Times” σε γοητεύει από τις πρώτες κιόλας νότες και ακούγεται τόσο αυθεντικό και όμορφα μοναδικό που οποιοσδήποτε σχολιασμός περι αντιγραφής των προαναφερθέντων σχημάτων είναι τουλάχιστον αστείος. Κάθε κομμάτι από τα τέσσερα (συν μια εισαγωγή) ξεχωρίζει εύκολα με δικό του τρόπο. Kαταπληκτικές μελωδίες που σου καρφώνονται στο μυαλό, ρυθμικές αλλαγές που σε πιάνουν στον ύπνο, ιδανικά growls και ορισμένα μαγευτικά ακουστικά περάσματα με ψιθυριστά φωνητικά συνθέτουν ένα EP γεμάτο δυναμισμό, χαρακτήρα και φυσικά ποιοτικό μελωδικό death metal όπως πρέπει να ακούγεται. Και όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται σε αυτό το τόσο εκφραστικό εξώφυλλο.

Το “Tales of our Times” είναι ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές και τον χρόνο με τελικό προορισμό την καρδιά της παγωμένης Σκανδιναβίας βάζοντας μας όλους στην αναμονή για το επόμενο βήμα του σχήματος. Γιατί οι ιστορίες μόλις ξεκίνησαν. Και έχουν πολλά να πουν.

477