CHAPEL OF DISEASE: “The Mysterious Ways of Repetitive Art”

Ακούς  τα πρώτα δευτερόλεπτα από τη δουλειά των Γερμανών death-metallers Chapel of Disease και σκέφτεσαι ότι πρόκειται για remaster ή επανακυκλοφορία κάποιας δουλειάς που πρωτοκυκλοφόρησε καμιά 20αριά και βάλε χρόνια πίσω.

Δεν είναι μόνο η παραγωγή. Είναι το ύφος, τα riff η αίσθηση που σου δίνει το artwork. Έλα όμως που το “The Mysterious Ways of Repetitive Art” είναι ολόφρεσκο πράγμα. Ολόφρεσκο πράγμα από μία μπάντα που ή έχει ξεχάσει ή έχει αρνηθεί να πορευτεί με τις τάσεις τις μουσικής.

Για όλους εμάς που λατρεύουμε την παλιομοδίτικη death metal σκηνή το “The Mysterious Ways of Repetitive Art” είναι μία όαση φρεσκάδας. Τα ξυστά – τρεμουλιαστά riffs το αστείρευτο βάθος και echo στα drums και τα φωνητικά, η ωμή gore αισθητική σε κάνουν και ανατριχιάζεις ορισμένες στιγμές. Αυτό που δίνει μια κάποια αξία στο “The Mysterious Ways of Repetitive Art” είναι ότι πέρα από τις ομοιότητες και το πατρονάρισμα δεν μπορείς να μην παραδεχθείς ότι οι συνθέσεις είναι προσεγμένες και οι μελωδίες καρφώνονται στο μυαλό σου προκαλώντας αισθήματα ευφορίας και όχι ανίας.

Το αργόσυρτο ορχηστρικό “The Mysterious Ways” που ανοίγει τον δίσκο σε βάζει απλά στο κλίμα για να γοητευτείς στην συνέχεια από το ξέσπασμα που ακολουθεί. Thrash-death-gore-doom συμπυκνωμένα σε μερικά λεπτά με τις ταχύτητες να εναλλάσσονται από αργές σε γρήγορες παίζοντας με τα συναισθήματα και την διάθεσή σου. Το black-οειδές “Lord Of All Death” αποτυπώνει περίτρανα την πολυδιάστατη σύσταση του “The Mysterious Ways of Repetitive Art” και το “…of Repetitive Art” που κλείνει τον δίσκο έρχεται να συμπυκνώσει στα 10 λεπτά της διάρκειας του όλα τα παραπάνω κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία κυκλοφορία που πέρα από αναμνηστική είναι και μοναδική.

Για όλους εμάς λοιπόν που θέλουμε να ενισχύσουμε την παλιομοδίτικη death metal συλλογή μας το “The Mysterious Ways of Repetitive Art” αποτελεί μία καλή προσθήκη. Δεν πρόκειται να μπει στην ίδια σειρά προτιμήσεις με τα μεγαθήρια του είδους που αγαπήσαμε αλλά δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα αποτελέσει μουσική μας επιλογή.

455

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.