TOUNDRA: “IV”

Ο λόγος που συμπαθώ υπερβολικά μπάντες σαν τους Toundra είναι το χαμηλό προφίλ και η απέριττη προσέγγιση σε ότι αφορά τις συνθέσεις και τις κυκλοφορίες τους γενικότερα.

Το κουαρτέτο από την Ισπανία επανέρχεται τρία χρόνια μετά το τελευταίο πόνημά τους, με το τέταρτο εξαιρετικό full length τους. Πειραματικό, ατμοσφαιρικό, τίμιο και όσο post χρειάζεται. Λιγότερο σκοτεινό από το “III”, αλλά απόλυτα συγγενές με τον ήχο που μας έχει συνηθίσει το group.

Επτά χρόνια πορείας στο χώρο αποτυπώνονται με όμορφο τρόπο στο “IV” και το μουσικό ταξίδι των Toundra συνεχίζεται ακάθεκτο και ίσως πιο ολοκληρωμένα από ποτέ. Αν και είναι άδικο να ξεχωρίσεις στιγμές από ένα τέτοιο album, δε μπορώ να μην αναφέρω ενδεικτικά τα εξαιρετικά “Strelka”, “Belenos”, “Kitsune” και το εκπληκτικό “Viesca”!

Δύσκολη εποχή για το post ιδίωμα και δη για τους instrumental δίσκους, αλλά οι Toundra εξ αρχής έχουν δείξει πως αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό θαρρώ πως βγαίνει στη μουσική τους. Αν είσαι φίλος της post σκηνής λογικά τους ξέρεις ήδη, άρα γνωρίζεις και το ποιόν του “IV”. Εάν δε, δεν έχεις ασχοληθεί μέχρι τώρα με το σχήμα, η νέα δουλειά του συγκροτήματος αποτελεί καλό σημείο εκκίνησης.

911

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.