BROKEN MORNING: “Strangers Among Strangers”

Υπάρχει λόγος που αρκετοί Έλληνες rock/ metal/ punk τραγουδιστές γκαρίζουν τους στίχους τους. Και αυτός είναι γιατί κατ’ ουσίαν, καλύπτεται η αστοχία προφοράς της αγγλικής γλώσσας.

Η γυαλισμένη παραγωγή και τα αρκετά συμπαθητικά κομμάτια των Broken Morning κρεμιούνται από την εμφανέστατη αδυναμία του τραγουδιστή τους να καλύψει την ελληνικότητα του όσο μπορεί, θυμίζοντας έτσι greek καμάκι σε τηλεταινία των 80s.

Το ξεκίνημα με τα αιθέρια γυναικεία φωνητικά, σε αποπροσανατολίζει λίγο πιστεύοντας πως όλα θα πάνε καλά και η blues rock/ hard rock, με heavy αποκλίσεις μουσική είναι ενδιαφέρουσα, αν και όχι εκθαμβωτική.

Βαριές heavy rock κιθάρες στο “Until the Sun Falls” στο κλίμα των ημερών και σόλο κιθάρα έξυπνη και χωρίς να κουράζει και η χροιά του τραγουδιάρη είναι καλή για το είδος, αλλά το ότι φαίνεται καθαρά η καταγωγή του, θα είναι το μειονέκτημα ώσπου φτιαχτεί όσο χρειάζεται.

Το “Strangers among strangers” παίζει ανάμεσα σε 70s hard rock, electric blues και Sabbath-ίλας και σίγουρα, θα με κάλυπτε πιο πολύ, αν κατά κάποιον τρόπο τα φωνητικά ήταν πιο “ξενικά”. ΕΠΙΜΕΝΩ, γιατί είναι σημαντικό.

480

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.