Kalamata, 9oz of Nothing, Cellar Dogs (15/01/2015) An Club

Με ένα αρκετά ενδιαφέρον stoner rock μπόρεσαν να ξεκινήσουν το νέο συναυλιακό έτος οι Αθηναίοι fans της μουσικής αυτής, στην προκειμένη περίπτωση με τους Γερμανούς Kalamata.

Μπορεί το An Club να μην γέμισε, ίσως εξαιτίας της ημέρας, όμως τόσο οι headliners όσο και τα δυο ελληνικά σχήματα που προηγήθηκαν, έδωσαν στο κοινό μια όμορφη βραδιά.

Οι Cellar Dogs, όπως έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές, είναι μια από τις μπάντες που δίνουν στο ελληνικό κοινό αμέτρητες ευκαιρίες να τους παρακολουθήσουν. Σαφώς με δικό τους fan base πια, ολοένα και αυξανόμενο, οι Αθηναίοι rockers έδωσαν ένα δυνατό show με διόλου ευκαταφρόνητη σκηνική παρουσία που σίγουρα επηρέασε θετικότατα τους παρευρισκόμενους. Το δέσιμο μεταξύ των μελών της μπάντας φάνηκε αρκετά ισχυρό με τις συνθέσεις να εκτελούνται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, σαν αποτέλεσμα καλής συνεργασίας των μουσικών.

Cellar Dogs setlist
Insane
My way
Bluedzilla
Jackhammer
Trainfist
Get down
Soulhunt
Kalimotxo
Confidental game

Στη συνέχεια ο ήχος έκανε στροφή προς το ύφος των headliners. Οι 9oz of Nothing παρουσίασαν μια πολύ όμορφη συλλογή από doom και sludge μουσικές γεμάτες με stoner αισθητική και southern επιρροές. Το τρίο ετοιμάζει την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του και, όπως είναι προφανές, εκτέλεσαν μερικές από τις υποψήφιες συνθέσεις του δίσκου. Τα πρώτα δείγματα είναι ευχάριστα ικανοποιητικά και το κοινό έδειξε πως εκτιμάει την εγκαρδιότητα του group απέναντι του. Μια μπάντα που θα απασχολήσει αρκετά, τόσο σε συναυλίες στο εγγύς μέλλον όσο και με τις ενδεχόμενες κυκλοφορίες της.

9oz of Nothing setlist
Super trapped
Commitment
Entropia
Burrow
Collision
Green crod

Με την ευρωπαϊκή περιοδεία του 2015 να ξεκινάει -εκτός από το πρώτο live στην πατρίδα τους- από την χώρα μας, οι Γερμανοί stoners Kalamata εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά από το ελληνικό κοινό. Οι τρεις κύριοι ευχαρίστησαν το κοινό για την προτίμηση του και στα λόγια και στην μουσική, αφού εκμεταλλεύτηκαν άψογα τον χρόνο τους πάνω στη σκηνή, κυρίως χωρίς να κουράσουν.

Και γιατί να τίθεται θέμα κούρασης; Η instrumental μουσική των Kalamata είναι ιδιαίτερα βαριά και… εκκεντρική ίσως ως προς τον τεχνικό τομέα καθώς και τις αργές συνθέσεις. Παρόλα αυτά, το στήσιμο τους πάνω στην σκηνή και ο τρόπος που είχαν να επικοινωνούν με το κοινό εξάλειψαν οποιουδήποτε είδους φραγμούς και η μουσική τους μέθυσε τελικά τους ακροατές.

Η πρώτη εμφάνιση των Kalamata συνέχισε ένα εκπληκτικό σερί από must stoner live shows κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών στην χώρα μας. Πάμε για το επόμενο.

Kalamata setlist
You
(νέο)
Have
(νέο)
To
Die
(νέο)
Mother
Fucker

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

383