The Bullets, Dirty Fuse, The Thriller (03/01/2015) ΚΥΤΤΑΡΟ

Σαββατόβραδο, μόλις έχει γυρίσει ο χρόνος, κι ενώ οι περισσότεροι είναι ακόμα βουτηγμένοι στα μελομακάρονα και τις βασιλόπιτες, η Ηπείρου μυρίζει ροκαμπίλι.

Όμορφο, στυλάτο και με τις πιο καλοντυμένες θυληκές παρουσίες, σιγά σιγά μαζέυει το κοινό του όσο περνά η ώρα. Είμαστε εκεί από νωρίς, ή νύχτα όμως αναμένεται μακρά.

Με το κοινό ακόμα μουδιασμένο από το κρύο, αλλά ήδη εφοδιασμένο με ποτό και τσιγαράκι, εμφανίζονται οι The Thriller. Ξεκινούν με μια χαλαρή εκκίνηση, ό,τι πρέπει για να μπούμε στο κλίμα μιας άλλης εποχής. Το σετ συνεχίζει με όμορφες μελωδίες και καλή παρουσία επί σκηνής. Ο Chris D και το κοντραμπάσο του συχνά κλέβουν την παράσταση από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Κώστα Παντελιο. Μουσικά, θεατρικά, και με μια καλή παρουσία επί σκηνής, οι The Thriller μας αποχαιρετούν.

Το κοινό ολοένα και πυκνώνει και περιμένει πως και πως την συνέχεια. Μέσα από τον αποπνικτικό καπνό επιτέλους εμφανίζονται οι Dirty Fuse, με τον surf rock ήχο τους. Μας μεταφέρουν στην άλλη πλευρά του rock ‘n’ roll, ολοένα και πιο δυνατά. Ατελείωτα κιθαρίσματα, σαξόφωνο και μπάσο, και το κοινό παραλληρεί. Χορός, ξεφάντωμα, και γίνεται το αδιαχώρητο στο main floor. Πάντα όμως υπάρχει χώρος για μερικούς παραπάνω, και χωρίς δεύτερη σκέψη ένας ένας κατεβαίνουν οι μουσικοί με τα όργανά τους μέσα στο κοινό, για μία συναυλία πιο ζεστή, ανάμεσα στους παθιασμένους fans. Έτσι απλά.

Το διάλειμμα που ακολουθεί δεν έχει προετοιμάσει κανέναν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Όταν λοιπόν τα φώτα ανάβουν στην σκηνή περιμένουμε εναγωνίως τους Bullets. Η καμπαρέ μουσική υπόκρουση όμως μαρτυρά το σόου της Γαλλίδας, Miss Bloody Mary. Φορώντας ένα φουστάνι από κόκκινα μπαλόνια και ασορτί κόκκινα γάντια κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίσουν. Τσιγάρα πέφτουν από τα αντρικά στόματα και ποτά χύνονται, όσο η burlesque queen σκάει ένα ένα τα μπαλόνια που την περιτριγυρίζουν.  Όταν δεν μείνει κανένα, επιστρέφει με μία ουρά από πούπουλα, για ένα peekaboo κρυφτούλι. Και με την ίδια τσαχπινιά μας αποχεραιτά.

Η ώρα έχει περάσει και το σόου είναι μόλις στα μισά. Άνετοι επι σκηνής οι Bullets επιτέλους εμφανίζονται και αρχίζουν να δίνουν στο κοινό αυτό που περίμενε.  Φυσικά, το κοινό αποθεώνει τους καλλιτέχνες. Και δεν παραλείπει να ανέβει στη σκηνή που και πού. Συνήθως πωρωμένοι ροκαμπιλι revival πιτσιρικάδες που κάνουν το κομμάτι τους παρεά με τον Steve στο μικρόφωνο. Και ξαφνικά  σιωπή. Μια μαυροντυμένη κυρία επιτακτικά ζητά από το κοινό να σωπάσει. “Σσσσσσς….” Και ξανά “Σσσσσσςςςς….!!” Και όταν πλεον δεν ακούγεται κιχ, δεν πέφτει βελόνα και δεν κουνιέται φύλο “Ροκαμπίλι, ρε μουνιαααααά!!!” φωνάζει η κυρία… (Ελένη; Ειρήνη; Δεν θυμάμαι, να πω την αλήθεια). Και το κοινό παραληρεί στον μοναδικό surf-a-billy ήχο του ‘shockin’ Steve’ που πλημυρίζει το Κύτταρο.

Είχα να τους δώ από το Trik-A-Bily Wild Weekender του 2013, και η αλήθεια είναι ότι τους περίμενα ίσως πιο δυναμικούς στο άνοιγμα του σετ. Και ομολογουμένως η πορεία ήταν ανοδική. Δεν άντεξα όμως μέχρι το τέλος και περί τις 1-1:30 αποχώρησα. Κάτι πήρε όμως το αυτί μου ότι δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο και το ξεφάντωμα όντως πήγε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με άλλο ένα σόου αλλά Γαλλικά, τον Αλέξη Μπερέκο και τις μουσικές επιλογές των φοβερών και τρομερών παιδιών του Highway Society Athens Rockabilly Club. Όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα ροκαμπίλι πάρτυ, που έχουν έρθει να δούν από Τρίκαλα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και ένα σώρο άλλες πόλεις.

κείμενο/ photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

418