UNIVERSE217: “Ease” EP

Μετά την κυκλοφορία τριών εξαιρετικών δίσκων και μιας πορείας που ήδη δείχνει πολύ μεγάλη, οι Universe217 δείχνουν να απολαμβάνουν το νέο τους δισκογραφικό συμβόλαιο και διαθέτουν μια πρόγευση από το τι περιμένει τους ακροατές τους εκεί.

Η πρόγευση φέρει το όνομα “Ease” και τέσσερις νέες, κυρίως ακουστικές συνθέσεις. Από την πρώτη κι όλας, το “Unfulfilled” που άνετα φιγουράρει στα πέντε καλύτερα κομμάτια της μπάντας, ο ακροατής εισχωρεί στους πιο ατμοσφαιρικούς δρόμους του group. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο ήχος τους έχει γίνει πιο ευθύς, πιο συγκεκριμένος και πως το ξεδίπλωμα της φωνής του συγκροτήματος συνεχίζει να βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αν και περισσότερο γήινοι από ποτέ, οι Universe217 προσθέτουν με το “Ease” ακόμα περισσότερο υλικό σε μια συλλογή αξιαίπενης και μοναδικής μουσικής εξαιρετικά προσεκτικού ήχου που μπορεί να προκαλέσει τους οπαδούς τόσο του doom, όσο και του μελωδικού post rock.

Όσο μη αντιπροσωπευτική τίθεται να είναι τελικά η επιλογή του “Ease” για τον χαρακτήρα της μπάντας, τόσο τίθεται το θέμα ότι καμία μεμονομένη δουλεία της δεν είναι στην τελική αυτό που ορίζει τον δημιουργό της. Οι Universe217 αποτελούν ένα ασταμάτητο τραίνο που προσφέρει μερικές μόνο ματιές στα σκοτεινά βαγόνια του, μέχρι να ετοιμαστεί να παρασύρει το κοινό στις -ευτυχώς- πολλές live εμφανίσεις του.

466