ASTRAKHAN: “A Tapestry of Scabs and Skin” ΕΡ

Το Astrakhan είναι πόλη της Ρωσίας, κοντά στην Κασπία θάλασσα, και επίσης, όπως θα ξέρετε εσείς οι αλογομούρηδες Μογγολικά αγωνιστικά άλογα.

Στην προκειμένη όμως, είναι κουαρτέτο από το Βανκούβερ του Καναδά που επιδίδεται εις doom/sludge ωδές, σύμφωνα με το συνοδευόμενο κείμενο.

Δεν ήταν έτσι απλά τα πράγματα όμως. Οι Astrakhan έχουν να πουν πράγματα! Έχοντας πάντα στο μυαλό τους τις παραδοσιακές doom metal δομές και το ξέσπασμα του sludge, που τα καθαρά φωναχτά φωνητικά, το κάνουν φίλαθλο των Neurosis, πάνε βήματα παραπέρα.

Μη σνομπάροντας ακόμα και το progressive metal, συνδυάζοντας τις βαριές κιθάρες με σόλο, μέσα σε 25 λεπτά παρουσιάζουν όλες τους επιρροές με ένα τρόπο που το μόνο που σου δημιουργούν είναι ελπίδα για το μέλλον.

Μη σε απασχολούν τα περάσματα τους από ιδιώματα πέραν του doom/ sludge γιατί τα ακουμπούν με τόση προσοχή που δεν χαλούν την ομοιογένεια και αποδοτικότητα του ήχου τους μεταξύ των κομματιών.
Έξοχο, φεύγει σα νερό και πατάς το repeat με μια απλή μηχανική κίνηση!

Ελευθερώσου Astrakhan και γίνε το νέο μας γκανιάν!

417

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.