FIDES INVERSA: “Mysterium Tremendum et Fascinans”

Δεν πρόλαβα να συνέλθω καλά καλά από το τελευταίο αριστούργημα των δικών μας Thy Darkened Shade, έρχεται και το δεύτερο χαστούκι του μεγαλειώδους “Mysterium Tremendum et Fascinans” των Fides Inversa να με αποτελειώσει και να κλείσει αυτόν τον ονειρικό black metal κύκλο.

Δεύτερη κυκλοφορία για τους Ιταλούς black metallers 5 χρόνια μέτα την επίσης εξαιρετική πρώτη τους δουλειά. Εδώ όμως το επίπεδο ανεβαίνει. Στο “Mysterium…” το black metal δεν το συναντάμε μόνο σαν ορισμό αλλά σαν μια δύναμη ικανή να γεννήσει και να καταστρέψει ταυτόχρονα κάθε σπιθαμή ζωής. Ένα υπερφυσικό και πνευματικό ταξίδι με την εκμηδένιση του ανθρωπίνου είδους σε πρώτο πλάνο και την μπάντα να καταθέτει την ψυχή της (μπορεί και κυριολεκτικά). Εφτά αριθμοί, εφτά συνθέσεις με μελωδίες και riff που στοιχειώνουν από τον Void A.D, drumming, φωνητικά και στίχοι του Omega A.D. που αντιπροσωπεύουν ιδανικά την ανίκητη γοητεία του Θανάτου. Μια μυσταγωγική ιεροτελεστία πρoς τον μισανθρωπισμό και το θάνατο. Επιτομή του black metal.

“Σκοτώνοντας το Θεό μέσα από τις Αμαρτίες ή τον ίδιο μας τον Θάνατο ο ξεχωριστός θα αναγεννηθεί μέσα από το μεγαλείο του αίματος του Κάιν όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν Θεός”.

482