BUCKCHERRY: "All Night Long"

Ομολογώ, ότι όταν ήρθε στα χέρια μου το νέο άλμπουμ των Buckcherry, All Night Long, νόμιζα πως θα επρόκειτο για άλλη μία συνηθισμένη hard rock δισκογραφική δουλειά από μία μπάντα της σκηνής του Los Angeles (DOKKEN, QUIET RIOT) μιας και δεν ήμουν ποτέ οπαδός τους. Εντούτοις εξεπλάγην θετικά!

Διότι ο συγκεκριμένος δίσκος βρίθει ποικίλων συνθέσεων και μελωδιών, με αποτέλεσμα το κάθε τραγούδι να έχει κάτι ξεχωριστό να πει και να μην απαυδά ο ακροατής! Βρώμικα riffs που σε παρασύρουν στο άκουσμά τους (Our World, Never Say Never, All Night Long) και ενίοτε γίνονται μακάβρια (Dead), power ballads που σε ταξιδεύουν σε αναμνήσεις, συναισθήματα και άλλους τόπους (I Want You=κομματάρα, Bliss), ταχύτητες που άλλοτε είναι γρήγορες (Recovery) και άλλοτε αργές (Oh My Lord) ή εναλλάσσονται στο ίδιο κομμάτι (These Things), southern rock κομμάτια (Liberty) και blues επιρροές (It’s a Party, πάντως η είσοδος των ντραμς στην εισαγωγή του θυμίζει το “We Will Rock You” των QUEEN) συνθέτουν ένα πολύχρωμο μουσικό φάσμα. Αυτό που πρέπει να τονιστεί επιπλέον είναι οι καλές ενορχηστρώσεις, η άρτια παραγωγή και η μουσική δεινότητα των μελών της μπάντας τα οποία εκτός του ότι εκτελούν όμορφα σόλο, ταυτόχρονα δείχνουν πως ξεδιπλώνουν άνετα τις μουσικές τους ικανότητες. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η φωνή του τραγουδιστή Josh Todd, που κατά ένα περίεργο τρόπο αν και τραχιά δείχνει να συντονίζεται με τη συχνότητα των κυμάτων που μπορεί να δεχθεί το αυτί, με αποτέλεσμα να το ξεκουράζει.

Η παραγωγή ανήκει στους εξαίρετους κυρίους Marti Frederiksen και Keith Nelson ενώ όσοι αγοράσετε την deluxe edition θα ανακαλύψετε άλλα επτά κομμάτια σε ακουστική έκδοση.

Συμπερασματικά, θα χάσετε αν δεν προσθέσετε το All Night Long στη δισκοθήκη σας!

437