SERJ TANKIAN LIVE

Τον περιμέναμε χρόνια και επιτέλους ήρθε! Κάποτε είχε έρθει με τη παλιοπαρέα του, τους “System of A Down” μα το κοινό τότε δε μπορούσε να εκτιμήσει το μουσικό του μεγαλείο. Όμως επέστρεψε! Ο λόγος για το Serj Tankian, που ήρθε στη χώρα μας τη περασμένη Τρίτη για να μας προκαλέσει ρίγη συγκίνησης με τη συγκλονιστική φωνή του.

Στη μεγάλη αυτή βραδιά είχε μαζί του, τους αξιόλογους “Viza”. Με αρμένικες ρίζες και αυτοί και μιλώντας ολίγα ελληνικά πρέπει να τονίσω, ζέσταναν την ατμόσφαιρα. Η μουσική τους με έντονα folklore στοιχεία θύμισε έντονα σε πολλούς Gogol Bordello και η αλήθεια είναι πως θα συμφωνήσω.

Serj Tankian

Όλοι όμως αδημονούσαν να δουν on stage τον Tankian. Τηρώντας το ακαδημαϊκό τέταρτο (πλέον), ο Serj Tankian εμφανίστηκε μπροστά στο αθηναϊκό κοινό γύρω στις 21:45. Η συναυλία άνοιξε με κομμάτια απ’ το “Elect The Dead” και αν και κάπου εκεί έσβησαν όλες μας οι ελπίδες για μια γεύση από “System”, η μαγευτική φωνή του μας αποζημίωσε πλήρως. Μαγευτικές ήταν οι ερμηνείες των “Lie Lie Lie”, “Sky is Over” και “Baby”, με τους F.F.C. (The Flying Cunt Of Chaos) Orchestra να τον πλαισιώνουν επάξια.

Έκπληξη αποτέλεσε η εκτέλεση του κομματιού “Blue” απ’ την extended version του album και συγκλονιστική υπήρξε κατά την άποψη μου η ερμηνεία του “Elect the Dead”, της υπέροχης και δυστυχώς ολιγόλεπτης αυτής σύνθεσης που έκανε σίγουρα μερίδα του κοινού να δακρύσει.

Φυσικά η περιοδεία γίνεται στα πλαίσια της προώθησης του νέου του album “Imperfect Harmonies” και έτσι δεν έλειψαν και τα νέα κομμάτια όπως τα “Left of Centre”, το αποστομωτικό “Yes it’s genocide!”, το οποίο έγραψε για τη γενοκτονία τον Αρμενίων απ’ τους Τούρκους, theme που έχουμε συναντήσει και στα albums των “System of a Down” και το υπέροχο “Borders Are”, το οποίο ο Serj πλάσαρε με ένα υπέροχο λογύδριο.

Serj Tankian

Λίγο πριν το encore το Terra Vibe Theater Park σείστηκε καθώς το “Empty Walls” ήχησε τόσο δυνατά και τους ξεσήκωσε όλους! Αφήνοντας μας χωρίς ανάσα ο Serj βγήκε πάλι στη σκηνή με το “Charders” για να ολοκληρώσει αυτή την οργασμική εμφάνιση. Τα ωραία κρατούν όντως λίγο καθώς αυτά τα 80 περίπου λεπτά τα οποία διήρκησε η συναυλία, φαντάζουν πλέον σαν ένα split second γεμάτο ήχους, φωτεινά χρώματα και μηνύματα αγάπης, ελευθερίας! Καλύτερη περιγραφή όμως δεν υπάρχει απ’ τα λόγια του ίδιου του Tankian τα οποία και σας παραδίδω αυτούσια. “Ο ουρανός αναγνωρίζει τα σύνορα; Τα πουλιά αναγνωρίζουν τα σύνορα; Τα μικρά ζώα αναγνωρίζουν τα σύνορα; Τότε γιατί στο διάολο υπάρχουν σύνορα;”.

SETLIST
Beethoven’s Cunt
Lie Lie Lie
Sky Is Over
Saving Us
Baby
Left Of Center
The Unthinking Majority
Praise The Lord And Pass The Ammunition
Blue
Elect The Dead
Yes, It’s Genocide
Deserving!
Honking Antelope
Electron
Money
Borders Are…
Feed Us
Empty Walls
Charades

Φιλίππα Δημητριάδη

429