NICKELBACK: “No Fixed Address”

Έχω γράψει αρκετές φορές για την περίπτωση των Nickelback.

Το pop post grunge που παίζουν, παρά την εμπορική επιτυχία που παρουσιάζει, έχει καταφέρει να δημιουργήσει καλώς ή κακώς πάμπολλους πολέμιους.

Το “No Fixed Address” ακολουθεί τη γνωστή συνταγή της μπάντας μεν, όντας αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο “Here and Now”, αλλά ωστόσο όχι όσο καλό όσο τα “Dark Horse”, “Silver Side Up” ή “The Long Road”.

Ξεκινάει δυναμικά με τα “Million Miles An Hour” και “Edge of a Revolution” (που είναι και το πρώτο single) και συνεχίζει με το γλυκανάλατο “What Are You Waiting For?” (που είναι το δεύτερο single από το δίσκο). Ιδιαίτερα ευχάριστο και funky το “She Keeps Me Up”, αλλά αρκετά προβλέψιμο το “Believe”. Μπαλαντούλα το “Satellite”, αλλά οι Nickelback έχουν γράψει και καλύτερες. Το groove επιστρέφει με το “Get Em Up”, με το “The Hammer Comin Down” να παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως ελέω της ενορχήστρωσής του. Το ακουστικό “Miss You” περνάει και δεν ακουμπάει, ενώ το “Got Me Runnin Round” με τη συμμετοχή του ράπερ Flo Rida ενδεχομένως να αποτελέσει το τρίτο single του album. Το “No Fixed Address” κλείνει με το “Sister Sin”, μια κλασική Nickelback σύνθεση, με ολίγον country διάθεση.

Εν ολίγοις, το νέο πόνημα της μπάντας θα ευχαριστήσει τους οπαδούς τους, θα δυσαρεστήσει τους ούτως ή άλλως haters και οι τσέπες του group θα γεμίσουν για μια ακόμη φορά. Επί της ουσίας, ευχάριστο δισκάκι και radio friendly.

511

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.