OLD MAN GLOOM: “The Ape of God”

Δεν είναι απλά τα πράγματα εδώ!

Έχουμε να κάνουμε με το έκτο album των Old Man Gloom, σχήματος που δημιούργησαν ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των Isis, Aaron Turner και ο πρώην drummer των Zozοbra, Santos Montano, με τους Caleb Scofield (Cave In, Zozobra) και Nate Newton (Converge, Doomriders) να τους κάνουν παρέα.

Sludge βαρύ και σκληρό, hardcore νοοτροπίας και με κάποια απαραίτητα drone και post πειράγματα. Μπάσο που σε κλωτσάει στη σπλήνα, τύμπανα που πυροβολούν κατά ριπάς ή σε καρφώνουν στο σταυρό, κιθάρες ουσιαστικές και μια “εγκληματική” φωνή, που δυσχεραίνει και άλλο την ατμόσφαιρα.

Κομματάρες σαν το 6λεπτο “Predators”, το αργόσυρτο σκληρό doom του “Shoulder meat”, το εμβατηριακό/ τελετουργικό “Simia Dei”, το noise εναρκτήριο “Fist of Fury” και η οργισμένη Post συνέχεια του στο “The Lash”, η αναρχοπανκίλα του “Never enter”, o θυμός του “Promise” και το 14λεπτο “Aarows to our heart” (στην αρχή είναι λες και έρχεται το πλοίο, αλλά το κομμάτι είναι αριστουργηματικό) που κλείνει το album, δικαιώνει τους ίδιους τους μουσικούς που αποκαλούν τους εαυτούς τους πειραματικό hardcore.

Στη θέση της παραγωγής και πάλι ο κιθαρίστας των Converge, Kurt Ballou, βιρτουόζος της σκληρής, βασανιστικής μουσικής, σε ένα αποτέλεσμα στοιχειωμένο. Αν σου αρέσει λοιπόν, να ακούς πράγματα διαφορετικά χωρίς όρια και προορισμό, οι Old Man Gloom είναι μια καλή αρχή!

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.