SODOM: “Sacred Warpath” EP

Δεν είμαι οπαδός των Sodom, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά πάντα τους αγαπούσα και έγραφα σαν έφηβος το όνομα τους στο θρανίο μου.

Πέρυσι, χάρηκα πολύ με τον οδοστρωτήρα που είχε τον τίτλο “Epitome of Torture” (review), το οποίο πήρε θέση και στην 20άδα μου στα καλύτερα albums του 2013.

Ένα χρόνο μετά έρχεται, ένα ΕΡ, το οποίο περιέχει ένα νέο κομμάτι, το “Sacred Warpath”, που θα χρησιμοποιηθεί ως προπομπός του νέου υλικού, και τρία κομμάτια ζωντανά ηχογραφημένα. Πρώτο, είναι το “The Saw is The Law” από το μνημειώδες album τους “Better off Dead”, το οποίο φέρει εισαγωγή διασκευή του “Surfin’ Bird” (“Everybody knows that bird is the word”), μετά το “Stigmatized” και τέλος το “City of God” από το “Sodom” album του 2006.

Το νέο “Sacred Warpath” θυμίζει κάτι από τις απαρχές του συγκροτήματος που τόσο ενέπνευσε το κύμα του black metal που ακολούθησε, μετά το “Obsessed by Cruelty” του 1986, συνδυάζοντας περίφημα το παρελθόν με το μέλλον (αφού μένει να περιμένουμε να ακούσουμε το νέο τους album που λογικά θα έρθει τον νέο χρόνο).

Οι τρεις ζωντανές εκτελέσεις είναι όσο καλές θα μπορούσαν να είναι ζωντανές εκτελέσεις των Sodom και έτσι, το ΕΡ αποτελεί ένα σφηνάκι μουσική “βρωμιάς”, που θα σε κάνει να αδημονείς για τη συνέχεια.

573

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.