DAWNBRINGER: “Night of the Hammer”

Οι Dawnbringer κλείνουν σε λίγους μήνες τα 20 χρόνια παρουσίας στην ενεργό δράση και είναι απορίας άξιον το ότι έμαθα γι’ αυτούς μόλις πριν λίγο καιρό, όταν και κυκλοφόρησε η νέα τους, έκτη, ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά (η μπάντα έχει επίσης κυκλοφορήσει και άλλα δύο EP όπως κι ένα split με τους Edenrot) με τίτλο “Night of the Hammer” από την Profound Lore.

Πνευματικό παιδί του Chris Black (High Spirits, Pharaoh, ex-Nachtmystium), ο οποίος αναλαμβάνει και την ηχογράφηση όλων των οργάνων πέραν των κιθάρων στο δίσκο, οι Dawnbringer επιδίδονται σε heavy/doom metal με σαφή επικό προσανατολισμό.

Το “Night of the Hammer” είναι γεμάτο από mid-tempo riffs που από τη μια φέρνουν στο νου συνήθεις υπόπτους όπως οι Pentagram και οι Saint Vitus κι απ’ την άλλη N.W.O.B.H.M. ήρωες όπως οι Angel Witch ή οι Demon και λόγω αυτού ακριβώς  του συνδυασμού επιρροών αλλά και των φωνητικών, η μπάντα που μου ήρθε αρκετές φορές στο μυαλό είναι οι Γερμανοί Seamount. Πέρα απ’ όλα αυτά, στο κομμάτι “Not Your Night” οι Dawnbringer φανερώνουν και κάποιες black metal επιρροές που ευτυχώς δεν ακούγονται και τόσο παράταιρες σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο, δίνοντας στην πορεία του δίσκου μια απρόσμενη κι ενδιαφέρουσα τροπή.

Μην έχοντας γνώμη για το παλιότερο υλικό του σχήματος δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο το “Night of the Hammer” μπορεί να ικανοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες φίλους των Dawnbringer, δεν βλέπω όμως τον λόγο γιατί όχι, αφού το υλικό του άλμπουμ είναι καλοπαιγμένο και στέκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ ο ήχος του μπορεί να μην είναι κάτι το εντυπωσιακό, δένει όμως πλήρως με την ατμόσφαιρα των κομματιών. Το “Night of the Hammer” προτείνεται ανεπιφύλακτα στους πιστούς του heavy/doom metal κι εγώ ξεκινάω σκάψιμο στο παρελθόν των Dawnbringer

541