2 SMOKING BARRELS RADIO SHOW

Κάθε Σάββατο απόγευμα από τις 4 έως τις 6, στη διαδικτυακή συχνότητα του Rockha Radio, 2 radio criminals, όπως αναφέρονται συνήθως, οι Χαρης Ζερβός και Κυριάκος Παλίλης σας φέρνουν σε επαφή με τη rock μουσική της χώρας μας. Με την υποστήριξη του Rockway.gr βεβαίως βεβαίως. Για αυτό το λόγο, ο Δημήτρης Μαρσέλος μάζεψε το θάρρος του και κοίταξε κατάματα τις δύο καπνισμένες κάννες.

4 σεζόν 2 Smoking Barrels. Δε βαρεθήκατε; Πως γεννήθηκε η ιδέα για μια ραδιοφωνική εκπομπή που εν μέρει, μεταμορφώνεται σε talk show;
Χάρης: Η εκπομπή 2 Smoking Barrels είναι ένα project που δημιουργήθηκε το 2012 σε συνέχεια προηγούμενων projects που είχα κατά καιρούς σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Fm κυρίως. Με  το ραδιόφωνο ασχολούμαι από το 2001 οπότε δοκίμασα αρκετά πράγματα, έτσι το 2012 ήθελα να σταματήσω να μεταπηδώ από project σε project και να αφοσιωθώ σε ένα που να εμπεριέχει ένα σύνολο πραγμάτων όπως συνεντεύξεις μπαντών, αρκετή μουσική, διάφορες ενότητες που να βγάζουν γέλιο όπως η ενότητα “I see dead people”  που πλέον δεν προλαβαίνουμε να την παρουσιάσουμε αλλά έχει προσφέρει πολύ γέλιο. Με λίγα λόγια ήθελα να δημιουργήσω μια εκπομπή μουσική – σατυρική – με συνεντεύξεις και live sessions. Στην αρχή αυτού του project και για λίγους μήνες συμπαραγωγός μου ήταν ο  Δημήτρης Ευθυμίου. Ο Κυριάκος ενσωματώθηκε στην εκπομπή στην αρχή της 3ης σεζόν και πλέον προχωράμε μαζί, οπότε για να σου απαντήσω στο αν έχουμε βαρεθεί δεν έχουμε προλάβει… Τalk show… είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ talk show και μουσικής εκπομπής. Ο σκοπός της εκπομπής δεν είναι να γίνει έτσι, αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις όταν έχεις καλεσμένους. Στην αρχή σκοπός ήταν να έχουμε 1 εκπομπή καλεσμένους και 1 εκπομπή μόνοι μας ώστε να μπορούμε να πούμε και να κάνουμε και άλλα πράγματα. Στην συνέχεια όμως υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από μπάντες και έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου σχεδόν σε κάθε εκπομπή έχουμε καλεσμένους και εκεί είναι και το σημείο που χρειάζεται προσοχή πλέον… πρέπει κάθε φορά να τα συνδυάζουμε όλα, μουσική – σάτιρα – μουσικά νέα – live sessions – διαγωνισμούς – συνέντευξη… θέλει πολύ καλή οργάνωση και να το αγαπάς!!!  

Κυριάκος: Όπως προανέφερε ο Χάρης, εγώ ενσωματώθηκα στην εκπομπή στην 3η σεζόν της. Ήταν μια ιδέα που αποφασίστηκε από κοινού ύστερα από μια κουβέντα που κάναμε τυχαία και είδαμε ότι μπορούμε να ταιριάξουμε και ραδιοφωνικά. Η εκπομπή δεν είναι Talk Show, αν και περιέχει κάποια μικρά συστατικά του, είναι μια αυτοπροβολή της κάθε μπάντας που περιέχει και προσωπικές πτυχές (κάποιες αστείες κάποιες σοβαρές) πέρα της μουσικής, δημιουργικής δουλειάς της μπάντας.

Ποια είναι η σχέση σας με την ταινία του Guy Richie, “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”; Θα θέλατε να είσαστε στο cast;
Χάρης: Αυτό το ρωτάς λόγω του ονόματος της εκπομπής, δεν έχει σχέση με την ταινία την υπόθεση ή το casting, πολύ καλή ταινία πάντως. Όταν προσπαθείς και πιέζεις τον εαυτό σου να βρεις κάτι τώρα, γιατί σε πιέζει ο χρόνος δεν πρόκειται να το βρεις ποτέ και έτσι έγινε ήρθε από μόνο του χαζεύοντας ένα βράδυ τα dvd μου, ναι φυσικά, στα χέρια μου κράταγα το “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”, αλλά στο άκουσμα 2 Smoking Barrels μου ήρθε στο μυαλό το logo, η αφίσα, τα ηχητικά, το spot… όλα!!! Το μόνο που έλειπε ήταν η υλοποίηση τους που γι’ αυτά ευθύνονται ο γραφίστας και φίλος μου Ιάκωβος Γαβαλάς και η φίλη μου Κάτια Παπαδοπούλου, που έκανε το radio spot.

Κυριάκος: Τη μοναδική σχέση που έχω με τον εν λόγω κύριο, είναι ότι παντρεύτηκε το απωθημένο μου. Όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσα να ήμουνα στο cast.

Χάρης και Κυριάκος. Κυριάκος και Χάρης. Συμφωνείτε πάντοτε μεταξύ σας ή αλληλόξεμαλλιάζετε τα μούσια σας;
Χάρης: Δεν γίνετε να συμφωνούμε σε όλα, έχουν υπάρξει στιγμές να μου μιλάει και εγώ να σκέφτομαι εκείνη την στιγμή ότι τον έχω δέσει από το μούσι σε κοτσαδόρο και τον σέρνω μερικά χιλιόμετρα, αλλά γενικά τα βρίσκουμε. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τσακωθούμε ποτέ σοβαρά, ακόμα και εκεί βάζουμε τα γέλια.

Κυριάκος: Το πολύ καλό είναι ότι συμφωνούμε στην κεντρική ιδέα, στην δομή και στον κορμό της εκπομπής, είναι αυτό που λέμε έχουμε κοινή γραμμή. Στα επιμέρους, όντως μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, αλλά είναι τόσο γελοίες οι διαφωνίες μας, σαν και εμάς, που στο τέλος ναι βάζουμε και εμείς τα γέλια. 

Είναι το ραδιόφωνο τρόπος έκφρασης-ψυχοθεραπείας; Τι νιώθετε όταν είσαστε πίσω από τα μικρόφωνα;
Χάρης: Θεωρώ πως ότι είναι αυτό που αγαπάει ο καθένας και το έχει επιλέξει ως χόμπι του τον αποσυμπιέζει, ταυτόχρονα δεν δίνεις τα λεφτά σου  σε ψυχολόγους, σε έμενα λειτουργεί με το ραδιόφωνο!!! Από την άλλη βέβαια την ώρα που παίρνεις μια συνέντευξη πρέπει να γίνεσαι και ψυχολόγος για να πετύχει. Τώρα τι νιώθω όταν είμαι πίσω από το μικρόφωνο… το χέρι του Κυριάκου στο πόδι μου.

Κυριάκος: Το ραδιόφωνο είναι ένας τρόπος έκφρασης, που όταν το κάνεις με μεράκι, είναι μια σχέση αλληλεξάρτησης του παραγωγού, με το κοινό και τον καλεσμένο που αυτό είτε καταλήγει σε ψυχαγωγία, είτε σε ψυχοθεραπεία. Εγώ τι νιώθω όταν είμαι πίσω από το μικρόφωνο… το τρίτο πόδι του Χάρη.

Έχετε φιλοξενήσει πολλά μέλη του ελληνικού underground και θα περάσουν και πολλοί άλλοι από τα μικρόφωνα του Rockha Radio. Τι θα ζήσουν φέτος οι ακροατές σας;
Χάρης: Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει από τον Αύγουστο η εκπομπή μέχρι 02.05.2015 είναι κλεισμένη με συνεντεύξεις, οπότε μιλάμε για άλλη μια γεμάτη και καλή σεζόν με δυνατές και ανερχόμενες μπάντες που θα έρθουν να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Επίσης, ετοιμάζουμε και κάποιες ηχογραφημένες συνεντεύξεις με μπάντες από το εξωτερικό. Τέλος αν όλα πάνε καλά θα παρουσιάσουμε και άλλα 2 projects από τα οποία το ένα θα ενταχθεί στο ραδιοφωνικό κομμάτι.

Κυριάκος: Κάθε χρόνο κοιτάμε να ανεβαίνουμε και ένα σκαλί, ο προγραμματισμός έχει γίνει, προσπαθούμε να τρέξουμε και αυτά τα 2 projects, ελπίζουμε πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά.

Μας τα έκαναν τσουρέκια όλοι με το Ice Bucket Challenge, αλλά χέρι στην τσέπη δεν έβαλαν. Το δικό σας Band Bucket Challenge τι είναι;
Χάρης: Με τον Κυριάκο θέλαμε να βάλουμε στην εκπομπή μια ενότητα που να έχει πλάκα, ροή και να μπλέξουμε μέσα σε αυτό και τους καλεσμένους μας. Σκεφτήκαμε λοιπόν, να βάλουμε τους καλεσμένους μας να “σφαχτούν” μεταξύ τους προκαλώντας ο ένας τον άλλον με 2 ερωτήσεις, όταν έφτασε η στιγμή να το βαφτίσουμε όλο αυτό ήταν η περίοδος που γινόταν χαμός με το Ice Bucket Challenge, το οποίο βέβαια είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στα πλάνα μας είχαμε να κάνουμε κάποιο Live με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έτσι εκεί που απλά ψάχναμε να εντάξουμε μια ενότητα στην εκπομπή το ονομάσαμε B.B.C. (Band Bucket Challenge) και του δώσαμε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κάθε μπάντα που προκαλεί την επόμενη με 2 ερωτήσεις ρίχνει κάποιο ποσό μέσα στον κουβά της εκπομπής. Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συνεισφέρει. Στο τέλος της σεζόν έχουμε επιλέξει να πάμε το κουβά με το χρηματικό ποσό στην Κιβωτό Του Κόσμου.

Κυριάκος: Όπως ακριβώς είπες μας τα έκαναν τσουρέκια. Θέλαμε λοιπόν και εμείς με έναν καυστικό τρόπο να σατιρίσουμε το Ice Bucket Challenge, κάνοντας με τέτοιο τρόπο που και χιούμορ να έχει, αλλά να υπάρχει και μια αλληλεπίδραση στις μπάντες και θα έχει ως τελικό σκοπό να βοηθήσουμε κάποιο ίδρυμα για παιδάκια, και όπως είπε και ο Χάρης επιλέξαμε την Κιβωτό Του Κόσμου.

Τον περασμένο Μάιο έπεσαν τα ταβάνια του Six D.O.G.S. στο Party σας με καλεσμένους τους Godsleep, Contra limit, Mahakala, Yellow Devil Sauce, Stonebringer, Kalpa, Black Hat Bones και κρυφή εμφάνιση των Nightstalker. Έχετε σκεφτεί τι θα θέλατε να κάνετε την επόμενη φορά;
Χάρης: Κατ’ αρχήν, το πρώτο Live Party της εκπομπής ήταν μια ιδέα που σκοπό είχε να συμπεριλάβει όσες περισσότερες μπάντες πέρασαν από την εκπομπή, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να τις απολαύσει σε ένα event με δωρεάν είσοδο και ταυτόχρονα να γιορτάσουμε τον πρώτο μας χρόνο. Έτσι, τον Μάιο του 2013 έγινε στο Six D.O.G.S. με line up: Three Way Plane, Puta Volcano, Black Hat Bones, Yellow Devil Sauce, The Big Nose Attack, Beyond Perception και Lucky Funeral. H ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και έτσι είπαμε να το καθιερώσουμε. Επιθυμία μας είναι κάθε χρόνο να κάνουμε ένα δυνατό event για τα γενέθλια της εκπομπής ευχαριστώντας τους ακροατές μας και τον κόσμο που στηρίζει όλη αυτή την σκηνή και εμάς. Όντως τον περασμένο Μάϊο “ανακαινίσαμε” το Six D.O.G.S και ήταν κάτι μοναδικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο για τις μπάντες που μας τίμησαν και για τον κόσμο που μας στήριξε. Για τον Μάιο του 2015 έχουμε ξεκινήσει ήδη να οργανώνουμε το party και σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες υλοποίησης του.

Κυριάκος: Είναι πάρτι γενεθλίων, οπότε έχει τον χαρακτήρα του PARTY με όλη την σημασία της λέξης, που έχει ως στόχο οι μπάντες και οι ακροατές μας να μας ευχηθούν για την δουλειά μας και εμείς από την μεριά μας να ευχαριστήσουμε τις μπάντες που περάσανε από την εκπομπή μας, αλλά και όλους τους ακροατές μας που μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε. Αυτό θα ζήσουμε και φέτος πάλι όλοι μαζί.

Πολλά πράγματα ακούν τα αυτιά σας. Τι έχετε ξεχωρίσει ως τώρα φέτος από την ελληνική σκηνή; Από την παγκόσμια;
Χάρης: Κοίτα από την ελληνική σκηνή δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε φέτος, ούτε ως τώρα, ούτε ακόμα, ο ρυθμός δημιουργίας μπαντών είναι τρελός. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, θα αδικήσεις. Παρόλα αυτά ως τώρα φέτος έχω εντυπωσιαστεί από τους Mother Of Millions και αισθάνομαι πολύ όμορφα για όσα έχουν καταφέρει εντός και εκτός Ελλάδας φέτος οι Nightstalker, Planet Of Zeus, 1000mods, Universe 217, Yellow Devil Sauce, Wish Upon A Star και The Big Nose Attacκ. Από την Παγκόσμια σκηνή Mastodon – “Once More ‘Round The Sun” και περιμένω στη γωνία τους Tool.

Κυριάκος: Η ελληνική underground σκηνή όντως βρίσκεται σε οίστρο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι να το απολαύσουμε. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάτι. Συμφωνώ με όλες τις μπάντες που ανέφερε ο Χάρης και θα ήθελα απλά να συμπληρώσω την κυκλοφορία του “Orvam”, του άλμπουμ των Need,που είναι μια εξαιρετική παραγωγή και από την παγκόσμια την κυκλοφορία του supergroup Killer Be Killed που κερδίζει τις εντυπώσεις προσφέροντας κάτι διαφορετικό.

Θα θέλατε να με καλέσετε μια μέρα στην εκπομπή σας; Τι θα με ρωτούσατε αν ερχόμουν;
Χάρης: Αμέ, γιατί όχι; Οι ερωτήσεις σου: Στους πόσους βαθμούς πίνεται το Jagermeister; Πες γρήγορα και επεξηγηματικά το mail της εκπομπής. Πως κάνει το chat του σταθμού όταν το πατήσεις? Ποια μπάντα έχεις ξεχωρίσει ως τώρα από την ελληνική σκηνή;

Κυριάκος: Άντε έλα απάντησε… Για να σε δω…

(σ.σ. Δεν απαντάω. Αν αντέχουν, ας με καλέσουν!)

Ποια ήταν η πιο αστεία σας στιγμή στο studio; Υπήρξε ποτέ κάποια παρεξήγηση με κάποιον από τους καλεσμένους σας;
Χάρης: Να παρεξηγηθούμε με κάποιον ποτέ. Αστείες στιγμές πολλές μια από αυτές ήταν στις 08.02.2013 σε προηγούμενο web radio με καλεσμένους τους Three Way Plane στο studio.

Link http://www.mixcloud.com/2smokingbarrels/funny-moment-at-three-way-planes-interview/

Κυριάκος: 2 άλλες αστείες στιγμές ήταν όταν ήρθε η στιγμή να παίξουμε το παιχνίδι στο τέλος της εκπομπής με τους Yellow Devil Sauce και τους Nightstalker.

Link http://www.mixcloud.com/2smokingbarrels/nightstalker-play-the-game-of-2-smoking-barrels-radio-show/
Link http://www.mixcloud.com/2smokingbarrels/yellow-devil-sauce-play-the-game-of-2-smoking-barrels-radio-show/

2 Smoking Barrels. Που σημαδεύουν; Τι θα πετύχουν;
Χάρης: Στόχοι υπάρχουν πολλοί το θέμα είναι να μην τελειώσουν οι “σφαίρες”. 

Κυριάκος: Σημαδεύουν στον γάμο του Καραγκιόζη! Αν θα τον πετύχουν; Θα δούμε, όταν τελειώσει ο γάμος.

Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ο επίλογος δικός σας!
Χάρης, Κυριάκος: Aν και δεν σε σημαδεύουμε, θα κλείσουμε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στηρίζουν, στον Rockha Radio που φιλοξενεί αυτή την εκπομπή, στην Χριστίνα που κάθε Σάββατο είναι εκεί μαζί μας και τραβάει αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες, πρόσφατα έγινε και Official Photographer της εκπομπής και τέλος, εσένα και το Rockway.gr για ό,τι κάνετε από την δική σας πλευρά για την μουσική σκηνή στην Ελλάδα, αλλά και που επιτέλους πήρες την συνέντευξη της καριέρας σου!!!

Και εγώ σας ευχαριστώ, που μου κάνατε γνωστό πως έχω καριέρα! Καλή σεζόν, 2 Smoking Barrels!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα ραδιοφωνικά τεκταινόμενα στην επίσημη σελίδα της εκπομπής στο Facebook, να επικοινωνείτε μαζί τους στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , να ακούτε κονσέρβα την εκπομπή στο Mixcloud και να ακολουθείτε το κανάλι τους στο YouTube.

photos: Χριστίνα Αλώση

48
About Δημήτρης Μαρσέλος 1893 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.