06- Summer in the City

Μου αρέσει πάρα πολύ η Αθήνα το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον τώρα που έχει αδειάσει όλη η πόλη λόγω δεκαπενταύγουστου. Δε με ενοχλεί καθόλου που τη στιγμή που γράφω αυτές εδώ τις γραμμές, σχεδόν όλοι λείπουν. Ούτε κίνηση στους δρόμους, ούτε άγχος για parking, ούτε τίποτα.

Ησυχία παντού, με μερικά μονάχα μπαράκια να υπολειτουργούν για να εξυπηρετήσουν όλους εμάς που έχουμε μείνει πίσω, και τριγυρνάμε σε αυτήν την ερημιά.

Το μόνο που δεν αντέχεται είναι η αφόρητη ζέστη, αλλά δυστυχώς και αυτή μέσα στο πρόγραμμα είναι. Να δούμε βέβαια που θα φτάσει η όλη ιστορία με τις κλιματικές αλλαγές, γιατί ήδη αντί τεσσάρων, έχουμε δύο μονάχα εποχές. Ούτε η τηλεόραση όμως αντέχεται. Είναι γεμάτο επαναλήψεις, ακριβώς σαν την πολιτική μας ζωή. Ανά λίγα χρόνια αλλάζουμε δήθεν κάτι, αλλά στην ουσία ψηφίζουμε πάντα το ίδιο σήριαλ. Ακόμα και εάν αλλάξουν οι πρωταγω- νιστές, το σενάριο παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Joe Cocker:
“Summer In The City ”

Η μοναδική διαφορά με την προηγούμενη δεκαετία είναι πως στη βουλή εισχώρησαν, με δημοκρατικές διαδικασίες, περισσότεροι πολιτικοί με ακροδεξιές πεποιθήσεις, από ότι πριν. Άρα λοιπόν βαδίζουμε προς τα πίσω, με την ανοχή όλων μας.

rocka06   Όχι πως οι (σύγχρονοι) α­ρι­στε­ροί κάνουν κάτι. Στη θε­ω­ρία διαπρέπουν αλλά πρα­κτι­κά χω­λαί­νουν, και όποιος θεωρεί αριστερά το πα­λαι­στι­νιακό μαντήλι και το σπάσιμο της βιτρίνας, πλα­νά­ται οικτρά. Πάραυτα, χίλιες φορές οι α­μπε­λο­φι­λοσοφίες αυτών, πα­ρά οι φωνές του Άδωνη-μπου­μπού­κου- Γεωργιάδη και του αδελφού του.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά φορτωθήκαμε και την αντιπαθέστατη Ευγενία-μπουμπούκα-Μανωλίδου, η οποία συμπεριφέρεται σαν μια δυσκοίλια στρουμφίτα που το έχει σκάσει από τον ΟΚΑΝΑ.

Εντωμεταξύ, είδα τις προάλλες και κάτι φωτογραφίες του Λάκη Λαζόπουλου, μέσα σε σκάφος, να αλωνίζει περιχαρής στην Πάρο και αναρωτιόμουν εάν εννοεί οτιδήποτε από όσα λέει ζωντανά μέσω της εκπομπής του. Θέλω να πω πως είναι λίγο αστείο να απευθύνεσαι στο μέσο έλληνα, με τον ψαλιδισμένο μισθό, και παράλληλα να εκπροσωπείς κάτι το τελείως διαφορετικό στην καθημερινότητά σου. Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι η δουλειά του, και σαν ηθοποιός τη φέρει πολύ καλά εις πέρας (με το αζημίωτο φυσικά), αλλά έχω ένα θέμα με τους ανθρώπους που πλάθουν συνειδήσεις μόνο και μόνο για να είναι αρεστοί και επαρκώς αμειβόμενοι. Δεν είναι κακό να βγάζεις λεφτά, ούτε να κάνεις βόλτες με σκάφος. Πάρε και αεροπλάνο στην τελική.

Μην περνάς όμως στη δύσμοιρη τη νοικοκυρά την εικόνα πως είσαι στο ίδιο κοινωνικό στρώμα με αυτήν, γιατί την κοροϊδεύεις μπροστά στα μούτρα της. Όχι πως όσα λέει ο Λαζόπουλος είναι λάθος. Ίσα ίσα που όταν καταπιάνεται με σοβαρά θέματα (και όχι με τη Ντενίση), κάνει κατ’ εμέ μια πολύ σωστή προσέγγιση, περ­νώ­ντας αρκετά μηνύματα στον απλό πολίτη, που σαν έρ­μαιο της καθημερινότητάς του δε μπορεί να ξεχωρίσει
rocka06b
καμιά φορά την αλήθεια με τα ψέματα. Η προσποίηση όμως έχει και τα όριά της.

Όπως και να έχει, καλό υπόλοιπο σε όσους παραθερίζουν και καλά κουράγια σε όλους εμάς που παραμένουμε εδώ. Ας απολαύσει ο καθένας τον τόπο του τώρα που επικρατεί ηρεμία και γαλήνη, προτού επιστρέψουν οι άλλοι και γίνουμε ξανά πολλοί.

Δημοσιεύθηκε στις 16/08/10

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

450

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.