VERMIFORME: “3103”

Από την πατρίδα του “πυγμάχου” Pablo Garcia και του μπασκεμπολίστα Esteban Batista, την Ουρουγουάη έρχονται οι Vermiforme.

Τρία χρόνια μετά τη δημιουργία της μπάντας, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “3103”.

Σκληρό sludge/ doom, με βαριές κιθάρες και death metal φωνητικά και όμορφα στημένα κομμάτια, όπως το “Artificial Flowers” που στη μέση του έχει και μια γυναικεία φωνή να μιλάει, φτιάχνοντας λίγη παραπάνω ατμόσφαιρα.

Στα 30 λεπτά του “3103”, στέκονται αξιοπρεπείς και δημιουργικοί και αφήνουν καλές εντυπώσεις και ελπίδες για το μέλλον.

Η παραγωγή είναι πάρα πολύ καλή και τα όργανα όλα ακούγονται όπως πρέπει και με βαρύτητα στη death μεριά τους, κρατούν καλή παρέα, ώσπου να σε αρπάξουν τα σκουλήκια του εξωφύλλου.

Η χρήση γυναικείων φωνητικών και ψιθύρων στο “Smells Like Insects”, είναι εξαίσια και το κάνει ίσως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του album.

Μόνη αδύναμη στιγμή τα καθαρά φωνητικά στο “Insectos Mecanicos”, τα οποία συνοδεύονται από τα σκληρά και τις κιθάρες και έτσι, ψιλοξεχνιέσαι.

Από ότι φαίνεται πονάνε πολύ αυτό που κάνουν, αφού από την μακρινή Ουρουγουάη, βρήκαν το e-mail μας και μας έστειλαν για να γράψουμε τη γνώμη μας.

477

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.