SPEEDFIRE: “100% Live”

Πρώτη κυκλοφορία για την πρόσφατα επαναδραστηριοποιημένη Μολών Λαβέ Records (υπό την διεύθυνση Φοίβου Ντόκου πλέον –Esochora, Silver Risc) με ένα άλμπουμ που πραγματικά ο Γιώργος ο Ασπιώτης που ανέλαβε την ψηφιακή επεξεργασία, έκανε θαύματα ώστε να καθαρίσει την αρχική ηχογράφηση, που λίγο πολύ όλοι κάπου κάπως κάποτε έχουμε ακούσει, με τα μύρια όσα προβλήματα την χαρακτηρίζουν, τιμώντας όμως τον τίτλο που φέρει… 100% live.

Μουσική που ακροβατούσε μεταξύ κλασικού metal και μελωδικού hard rock, με μπαλάντες που έχουν μείνει διαχρονικές από μια μπάντα που μπορεί να μην έμεινε πολύ μαζί με την σύνθεση αυτής της περιόδου, αλλά οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις κράτησαν ως ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού heavy metal. Το γιατί επιλέχθηκε αυτή η κυκλοφορία από την ΜΛ και το τι ακολουθεί θα το διαβάσετε σύντομα.

Το remastered υλικό που περιέχεται στο cd το συνοδεύει καινούργιο artwork εμπλουτισμένο με πληροφορίες, στίχους και ακυκλοφόρητες φωτογραφίες, καθώς και ένα σημείωμα του Ηλία Λογγινίδη (κιθάρα). Κυρίως όμως περιέχει κι ένα επιπλέον dvd με οπτικοακουστικό υλικό (με τον ήχο εδώ να υποφέρει από το αρχικό βίντεο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από τα Entasis studio) από 10 κομμάτια κατά την εμφάνιση των Speedfire στο Ρόδον στις 12/10/1991 (ένα χρόνο μετά από την συναυλία της οποίας τα 8 κομμάτια περιέχονται στο 100% live).

Με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται η συγκεκριμένη κυκλοφορία μιας και η δουλειά που έχει γίνει στην επεξεργασία είναι θαυματουργή. Η σύνθεση των Speedfire ήταν Ηλίας Λογγινίδης (κιθάρα), Τάκης Τσαμουρόπουλος (φωνή, κιθάρα), Φώτης Αναγνώστου (μπάσο), Γιώργος Μανιάτης (τύμπανα), ενώ τα τραγούδια που περιέχονται τόσο στο cd, όσο και στο dvd είναι τα παρακάτω:

CD (Live at Rodon Club 23/12/1990)
1.Lead Me On
2.What Do You Want
3.Tears
4.Lady Of The Night
5.Fool Enough
6.Taste The Fire
7.Kid Of Rock N Roll
8.Whispers

DVD (LIVE AT Rodon Club 12/10/1991)
1.Danger In The World
2.What Do You Want
3.Kiss My Ass
4.Taste The Fire
5.Whispers
6.Fallen Angels
7.Fool Enough
8.Tears
9.Hot And Wet
10.Lead Me On

523