VALERIAN SWING: “Aurora”

Είσαι post-ης; Σου αρέσουν τα μαθηματικά σε συνδυασμό με τη μουσική;

Τότε ένα καλό album σε περιμένει εδώ. Χωρίς να ψάχνουν νεωτερισμούς, οι Ιταλοί Valerian Swing ξαναφέρνουν κοντά τους τον γνωστό prog παραγωγό Matt Bayles (Mastodon, Isis, Botch, Russian Circles) για δεύτερη φορά, μετά το προηγούμενο “A Sailor Lost Around The Earth”.

Από ότι φαίνεται από τον τίτλο και το εξώφυλλο του“Aurora” έχουμε να κάνουμε με κάποια ιστορία που σχετίζεται με το εξωγήινο.

Παίζοντας με την κληρονομιά των Mogwai και λίγο με το djent (βλ. TesseracT), ακροβατούν μεταξύ ταξιδιωτικής μουσικής και προοδευτικότητας, αλλά χωρίς να φεύγουν από το μονοπάτι που όλες οι προηγούμενες μπάντες έχουν χαράξει.

Τα διάσπαρτα και ελάχιστα φωνητικά δίνουν ένα πιο καθαρό νόημα, όταν εμφανίζονται, αλλά σε γενικές γραμμές μιλάμε για μια πιο proggressive μεριά των Mogwai, με κάποια πιο heavy ξεσπάσματα.

Οι φίλοι του είδους θα ευχαριστηθούν, αλλά δε νομίζω ότι θα εντυπωσιαστούν σε κάποιο σημείο!

509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.