CRANIOTOMY

Το πολυαναμενόμενο Brutality Over Sanity festival πλησιάζει με γρήγορα και θανατηφόρα βήματα και οι Σλοβάκοι Craniotomy είναι οι τελευταίοι με τους οποίους έχουμε την χαρά να μιλήσουμε. Απλοί, λιτοί και to the point στις απαντήσεις τους μέσα από τη σελίδα του Rockway.gr λύνουν απορίες που είχαμε για την μουσική τους καθώς και την επερχόμενη εμφάνισή τους για πρώτη φορά από τα μέρη μας. Και οι μέρες λιγοστεύουν…

Καλησπέρα παιδιά. Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για το περσινό τέταρτο σε σειρά full- length άλμπουμ σας “Supply of Flesh Came Just in Time” και φυσικά για όλες τις κυκλοφορίες σας μέχρι στιγμής.
Καλησπέρα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Κυκλοφορήσατε τα δύο πρώτα σας άλμπουμ με την Grodhaisn Productions, μετά το “Catharsis” με την Forensick Music και το τελευταίο με την Amputated Vein Records. Γιατί τόσες αλλαγές;
Όντως αλλαγές. Ανήκουν στη ζωή του μουσικού. Στην αρχή ήμασταν χαρούμενοι που είχαμε δισκογραφική εταιρεία για τα άλμπουμ μας. Η Grodhaisn ήταν η καλύτερη λύση για εμάς. Κάποια στιγμή η δουλειά τελείωσε και έπρεπε να βρούμε καινούρια εταιρεία. Το άλμπουμ “Catharsis” ηχογραφήθηκε για αρκετό καιρό και η Forensick Music ήταν η πιο γρήγορη λύση για να το κυκλοφορήσουμε. Και τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε την μπάντα σε διαφορετικά όρια και η Amputated Vein Records είναι η σωστή brutal εταιρεία που χρειαζόμαστε.

Ποιό άλμπουμ θα ξεχωρίζατε από την δισκογραφία σας και γιατί;
Φυσικά το τελευταίο, “Supply of Flesh Came Just in Time”, επειδή εκεί μπορούν να ακούσουν οι fan αυτό που θέλουν από τους Craniotomy.

Πληκτρολογώντας το όνομα σας στο διαδίκτυο οι σελίδες που εμφανίζονται αναφέρονται κυρίως σε εγκεφαλικές χειρουργικές επεμβάσεις. Άκρως ταιριαστό όνομα για μια brutal death metal μπάντα…
(Γέλια). Πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Ναι το Craniotomy είναι καλό όνομα για μια τέτοια μπάντα. Στην αρχή είχαμε σκεφτεί πολλά ονόματα αλλά το Craniotomy επιλέχθηκε ως το καλύτερο.

Σε λίγο κλείνετε 17 χρόνια σαν μπάντα και θεωρείστε πλέον ένα κλασσικό σχήμα στη σκηνή του brutal death metal. Ποιά είναι τα σχεδιά σας για το μέλλον;
Είναι πολύς καιρός. Τα σχεδιά μας για το μέλλον είναι να φτιάξουμε ένα πιο ακραίο άλμπουμ ( γέλια) και να παίξουμε σε πολλά φεστιβάλ όπως το Brutality Over Sanity (γέλια).

Υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου στη Σλοβακία σχετικά με την μουσική σας και γενικά με αυτόν τον ήχο;
Έχουμε πολλούς death metal fans. Τους αρέσει η μουσική μας. Έχουμε και φεστιβάλ με αυτή την μουσική. Ένα από αυτά τα φεστιβάλ το διοργανώνει ο κιθαρίστας μας με την συνεργασία μας. Πέρυσι τα παιδιά από τους Mortal Torment έπαιξαν εκεί.

Ποιές μπάντες έχουν επηρεάσει περισσότερο τον ήχο σας;
Ακούμε πολλά συγκροτήματα και είδη μουσικής αλλά νομίζω πως οι Craniotomy είναι μια μπάντα που έχει το δικό της μουσικό στύλ. Μπορείς να ακούσεις τους Craniotomy από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άλμπουμ και παντού μπορείς να ακούσεις συγκεκριμένα κιθαριστικά riffs και άλλα ξεχωριστά πράγματα.

Άλλες μουσικές που ακούτε ή ασχολείστε εκτός από brutal death;
Όπως είπα ακούμε πολλά είδη μουσικής. Αγαπάμε την μουσική και παντού μπορείς να βρείς κάτι που να σου αρέσει. Για παράδειγμα soundtracks, grind core, ambient, horror core και άλλα. Το brutal death είναι ο τομέας του κιθαρίστα μας.

Η συμμετοχή σας στο Brutality Over Sanity σας φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πως αισθάνεστε γι’ αυτό;
Είναι σπουδαίο για μας που μπορούμε να παίξουμε στην Ελλάδα. Για τους Σλοβάκους η Ελλάδα είναι μόνο ένας προορισμός διακοπών αλλά για εμάς είναι μια νέα εξέλιξη όπου μπορούμε να δείξουμε την ακραία μουσική μας και να γνωρίσουμε νέους φίλους.

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα που έχετε ξεχωρίσει από το φετινό lineup;
Το φετινό lineup είναι εξαιρετικό. Πιστεύω οτι θα είναι ένα σπουδαίο brutal απόγευμα με καταπληκτικές μπάντες και ανθρώπους.

Κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στο ελληνικό κοινό σας;
Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στο Brutality Over Sanity. Στηρίξτε την ακραία μουσική και stay sick.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 9 Νοεμβρίου.
Ευχαριστούμε πολύ για τον χώρο σας. Παραμείνετε brutal αδέλφια!!!

189