OBITUARY: “Inked in Blood”

Το 2014 θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως η χρονιά των θρύλων γιατί μπάντες όπως Behemoth, Massacre, Decapitated και Cannibal Corpse θύμισαν στον κόσμο γιατί είναι αυτοί που είναι και γιατί τους αγαπήσαμε. Ακριβώς το ίδιο έπραξαν και οι λατρεμένοι μας Αμερικανοί deathsters Obituary (οι συστάσεις απαγορεύονται).

Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια αναμονής και ενταγμένοι πλέον στο δυναμικό της Relapse Records, oι Obituary κυκλοφορούν τον ένατο τους δίσκο “Inked in Blood” και παραμένουν στις κορυφές του είδους και φυσικά των προτιμήσεων μας. Το “Inked in Blood” περιέχει όλα όσα θέλαμε να ακούσουμε από τη μπάντα αποτελόντας ένα χαρακτηριστικότατο Obituary άλμπουμ. Όλος ο θυμός, όλες οι riffάρες, η φωνάρα του Tardy, αυτοί οι ισοπεδωτικοί groovy ρυθμοί τους είναι εκεί. Πότε σε τσαλαπατάνε με κομμάτια όπως τα “Centuries of Lies”, “Violence” και “Minds of the World” και πότε εξαλείφουν κάθε ίχνος ψυχικής σου ηρεμίας με αργόσυρτες θανατηφόρες συνθέσεις (σήμα κατατεθέν της μπάντας) όπως τα “Violent By Nature”, “Pain Inside”, “Deny You” και “Within A Dying Breed”. Φυσικά δεν μπορώ να κρύψω ότι υπήρχαν και στιγμές που ξεχώρισαν από την αρχή όπως η κομματάρα “Paralyzed With Fear” και το φανταστικό “Visions in My Head” με την  εισαγωγή του να μου προκαλεί πολλαπλές κακώσεις στην σπονδυλική στήλη. Εξάλλου το ίδιο το εξώφυλλο μας είχε προΪδεάσει από νωρίς για το τι επρόκειτο να έρθει.

Εν κατακλείδι, οι Obituary ήταν, είναι και θα είναι πιονέροι του death metal ήχου και αν και νωρίς το “Inked in Blood” αποτελεί ένα κλασσικό δίσκαρο της θρυλικής τους δισκογραφίας. Σα να μην πέρασε μια μέρα.

513