COVENANT (SWE) w/ BLUME (IT) live @ Death Disco

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
COVENANT (SWE) live

Οι επισκέψεις των Covenant στα μέρη μας πάντα αποτελούν συναυλιακό γεγονός για τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής. Και όχι αδίκως. Στα 20 περίπου χρόνια δράσης τους κυκλοφόρησαν δίσκους που άνοιξαν νέους δρόμους με την πρωτοποριακή παραγωγή τους που περιείχαν μερικά από τα σπουδαιότερα electro pop / e.b.m. τραγούδια των τελευταίων ετών. Πραγματοποίησαν αναρίθμητες εντυπωσιακές συναυλίες και απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα και πάντα ανυπομονεί για το επόμενο κεφάλαιο που θα γραφτεί στην ιστορία του group.

Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν σαν το ιδανικό σενάριο για τους τρεις φίλους που ξεκίνησαν από μία μικρή πόλη της Σουηδίας για να κυνηγήσουν το όνειρό τους όμως μην νομίσετε οτί δεν υπήρξαν και εμπόδια… Λίγο πριν από την κυκλοφορία του album “skyshaper” του 2009 οι σχέσεις των μελών του group βρέθηκαν σε οριακό σημείο. Κάτι που οδήγησε σε δισκογραφικές κινήσεις που αμφισβητήθηκαν και συναυλίες που προβλημάτισαν και κλόνισαν την σχέση εμπιστοσύνης που είχε κτιστεί με τους οπαδούς τους. Κάπως έτσι άδοξα έχουν τελειώσει πολλές όμορφες «ροκ» ιστορίες και θα μπορούσε το ίδιο να συμβεί και τώρα όμως οι Covenant δεν είχαν πει ακόμα τη τελευταία τους λέξη.

Εν έτη 2011, και μετά από καθυστερήσεις ετών, κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο και άκρως φιλόδοξο album “modern ruin” και το σκηνικό αλλάζει άρδην. Από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βρέθηκε στην κορυφή των charts πολλών ευρωπαϊκών alternative charts και απεκόμισε μόνο διθυραμβικές κριτικές. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε το περσινό τους album “leaving babylon” που πέρα από καινούργιες συνθέσεις είχε και κομμάτια που υπήρχαν στη demo μορφή τους από την εποχή του “northern lights”

Οι δύσκολες μέρες φαίνονται πλέον σαν μια κακή ανάμνηση από το παρελθόν και οι Covenant ξανακάθονται στο θρόνο της EBM / Electro μουσικής. 

Τo ραντεβού των κομψών Σουηδών με τους Έλληνες fans τους είναι το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Death Disco και τα εισιτήρια θα κοστίζουν 15€ στη προπώληση και 18 στο ταμείο. 

Φροντίστε να είστε εκεί!

157