HALF GRAMME OF SOMA: “Marche au Noir” EP

Οι Αθηναίοι Half Gramme of Soma επιστρέφουν με τη δεύτερη τους επίσημη κυκλοφορία.

Πρόκειται για ένα EP 5 κομματιών διάρκειας 25 περίπου λεπτών και συνεχίζουν περίπου από όπου είχαν ξεκινήσει με το πρώτο τους ομότιτλο full length.

Εκείνο μου είχε αφήσει γλυκιά γεύση στο άκουσμα του και το ίδιο, κάνει και το “Marche au Noir”. Οι HGOS με αφετηρία το αμερικάνικο alternative metal και το grunge, αλλά αποστειρωμένο από νότιες νότες και αρκετή αίσθηση από Metallica της “Load” και μετά εποχής.

Οι κιθάρες έχουν βαρύνει, τα φωνητικά έχουν γίνει πιο μπάσα και η ελαφριά σκιά που καλύπτει τον ήλιο στο “Seeking Shelter” δείχνει ότι στο μέλλον θα ακούσουμε πολύ πιο όμορφα πράγματα.

Η αγάπη τους για τον αμερικάνικο ήχο, φαίνεται στο “Hitch Hyke” που έντονα θυμίζει Alice In Chains και Pearl Jam και είναι ένα έξυπνα τοποθετημένο κομμάτι, που ίσως κάποιους να τους ξενίσει, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτή η διαφορετικότητα του το κάνει να ξεχωρίζει.

Επιτυχία θεωρώ επίσης να ηχογραφείς 9λεπτο κομμάτι και να μην είναι μονότονο ή βαρετό, δύο πράγματα που δεν είναι το “Cage”.

Γενικά, οι HGOS φαίνεται να φοράνε λίγο “αντρίλα” παραπάνω (ίσως να τους αρέσουν και οι Down) και η παραγωγή υπογραμμίζει αν μη τι άλλο, την βαρύτητα των συνθέσεων και το κάνει ακόμα πιο όμορφο για τους μουστακαλήδες της παρέας.

Στηρίζω!

551

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.